Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'': Mία ιστορική Οργάνωση της Ομογένειας ΗΠΑ καταστράφηκε την τελευταία 7ετία, από ανίκανους-τυχοδιώκτες



'Ασχετοι με Ομογένεια και Οργανώσεις, που ''δεν ξέρουν τι τους γίνεται'', με μηδενικό έργο, περιφέρουν ένα ''πτώμα'' γιά χρόνια, χωρίς ντροπή και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να ''πάνε σπίτι'' τους. 'Εφυγαν όλες οι Οργανώσεις-μέλη, ούτε συνεδρίαση το
Διοικ. Συμβούλιο μπορεί να κάνει, επειδή αδιαφορούν τα μέλη του. Κατάντησε μία νεκρή Οργάνωση ολίγων πρώην προέδρων, χωρίς συμμετοχή ενεργών Οργανώσεων.

Και αυτά, επειδή ο άβουλος-άσχετος πρόεδρος, Βασ. Ματαράγκας, άγεται και φέρεται από τον προκάτοχό του Παύλο Κοτρότσιο (ήταν αυτός που ''τραυμάτισε θανάσιμα'' την Οργάνωση, σε μιά 5ετία, καταργώντας και τις... εκλογές) και με την απραξία, την αφασία και την εντυπωσιακή ανικανότητά του, επέτρεψε στον διασπαστή της Ομογένειας, τυχοδιώκτη πρόεδρο Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Πέτρο Γαλάτουλα, να διασύρει το ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' (ΕΕΣ ή HANC στα αγγλικά), που ''κάτι έκανε'' προηγούμενες δεκαετίες, επί προεδρίας -ειδικά- του αείμνηστου Θεοδ. Σπυρόπουλου.
Και αντί, ο ανεπαρκέστατος πρόεδρος να ''πάει σπίτι του'', γιά να μην γελά μαζί του η Ομογένεια όπως συμβαίνει τώρα, έχει ''γατζωθεί'' στην καρέκλα και νομίζει -στην φαντασία του- ότι είναι πρόεδρος (της πεθαμένης Οργάνωσης) και...προεδρεύει.
Την τελευταία 7ετία, μαζεύονται στις υποτιθέμενες ''συνελεύσεις'' μιά φορά τον χρόνο, οι ίδιοι ολίγοι, στην πλειοψηφία τους πρώην πρόεδροι Οργανώσεων και λένε τα ίδια χαζά και βαρετά. Ούτε προγράμματα έχει το ΕΕΣ, ούτε, ελάχιστη έστω, προσφορά στην Ομογένεια, ούτε επικοινωνία έχει το ανύπαρκτο προεδρείο, με τις Οργανώσεις-μέλη. Ούτε μία εκδήλωση, μία ομιλία, μία υποτροφία ή έστω ένα δελτίο τύπου. Ακόμα και η ιστοσελίδα του ΕΕΣ είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με φωτογραφίες βασικά του πρ. πρόεδρου. Από προσφορά-έργο, το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
Αν υπάρχουν ακόμα λίγοι αφελείς που νομίζουν (ή τους εξαπατούν) ότι δήθεν υπάρχει ''Εθνικό Συμβούλιο'', τότε γελιούνται. Το ''Εθνικό Συμβούλιο'', είναι νεκρό ολικά. 'Οπως θα ''πεθάνει'' και η κίνηση Γαλάτουλα, γιά δήθεν τριτοβάθμια Οργάνωση. 'Oπως ''πέθανε'' και η κίνηση Αποστολόπουλου, γιά δήθεν τριτοβάθμια Οργάνωση. Δεν μπορεί να υπάρξει τριτοβάθμια Οργάνωση (Συνομοσπονδία) στις ΗΠΑ, με μέλη ''πεθαμένες'' δευτεροβάθμιες Οργανώσεις (Ομοσπονδίες). Η Ομογένεια οφείλει να ''καθαρίσει'' την σαβούρα των Οργανώσεων και να διώξει τους τυχοδιώκτες, που την λυμαίνονται γιά χρόνια. Τα ''ψώνια'', που έχουν ''παλουκωθεί'' στις Οργανώσεις και δεν φεύγουν με τίποτα.
Δεν υπάρχουν σήμερα ενεργές ομογενειακές Οργανώσεις στις ΗΠΑ, ειδικά δευτεροβάθμιες (Ομοσπονδίες). Υπάρχουν μόνο ''καρεκλοκένταυροι'', μόνιμοι, ισόβιοι προεδροπαράγοντες-ψώνια, που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τις Οργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το Συμβούλιο των ανιστόρητων, άσχετων και ανύπαρκτων του ΕΕΣ...''σαμποτάρισε'', από βλακεία, τις εκδηλώσεις σε άγιο Αυγουστίνο και πόλη ''Ελλάδα'', 2016 (που άλλος διοργάνωσε και συντόνισε γιά το ΕΕΣ), που θα το πρόβαλαν!!!

Με τα ίδια, παλιά τούβλα, δεν χτίζεται νέο οικοδόμημα στην ''οργανωμένη Ομογένεια'' ΗΠΑ
Tώρα φιάχνονται και... τριτοβάθμιες Οργανώσεις, με μέλη πεθαμένες δευτεροβάθμιες (που έχουν μέλη πεθαμένους ή ημιπεθαμένους συλλόγους). Μπορεί οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις της Ομογένειας (Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις) να είναι -σχεδόν όλες- ''πεθαμένες'', αλλά από... Συνομοσπονδίες πεθαμένων Ομοσπονδιών (τριτοβάθμιες Οργανώσεις με μέλη δευτεροβάθμιες) καλά πάμε. Προοδεύουμε. Κι εκεί που είχαμε μία -νεκρή τώρα- τριτοβάθμια Οργάνωση με το όνομα ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' και Συμβούλιο ανίκανων-ανύπαρκτων υπό τον Ματαράγκα, τώρα, μέσα στους 6 πρώτους μήνες αυτού του χρόνου, μας προέκυψαν άλλες δύο: Μία τον περασμένο Φεβρουάριο, με ''αρχηγό'' τον Αποστολόπουλο (που εξαφανίστηκε από τότε) και μία τώρα, Ιούνιο '17, με τον Γαλάτουλα, ο οποίος δηλώνει ότι ''οι πρόεδροι είναι ανύπαρκτοι και οι Οργανώσεις ανύπαρκτες'', με εξαίρεση, φυσικά, τον εαυτόν του και την Ομοσπονδία του. 'Ετσι, με τις νεκρές Οργανώσεις, γιά πρώτη φορά, θα φιαχτεί, με την φόρα που πήραν και... τεταρτοβάθμια Οργάνωση, δηλαδή Ομοσπονδία Συνομοσπονδιών, ουσιαστικά ανύπαρκτων, δηλ. πεθαμένων Οργανώσεων. Μάλιστα, το ''Εθνικό Προεδρικό Κοιμητήριο Μορφέας'' στην δυτ. Φλόριδα, προτίθεται να διαθέσει τον χώρο του γιά ''Συνελεύσεις'' των... πεθαμένων Οργανώσεων. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν τα ''ψώνια'' της διαλυμένης ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ.

Η στέψη του πρώτου ''αυτο-κράτορα της οργανωμένης Ομογένειας'', Πέτρου Α' στην Αστόρια Νέας Υόρκης
31 Σεπτεμβρίου, με λαμπρή τελετή στο ''Σταυλάκειο Κέντρο'' του ''ελληνικού γκέττο'', Αστόριας Νέας Υόρκης, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο τώρα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και ισόβιος ''παράγοντας της Ομογένειας'', θα ανακηρυχτεί ''αυτοκράτορας της Ομογένειας'' με το όνομα Πέτρος ο Α'. Την τελετή της στέψης θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινο και 2-3 συμβούλους του, ο βουλευτής και πρόεδρος της ''Επιτροπής Διασποράς της Βουλής'' Αλεξ. Τριανταφυλλίδης, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, οι πρεσβευτικές και προξενικές ''αρχές'' με τους ''πανέξυπνους διπλωμάτες'' Ελλάδας - Κύπρου και άλλοι επιφανείς και ''επώνυμοι'' (όσοι δεν έχουν επώνυμο, δεν θα προσκληθούν). Θα προηγηθεί δοξολογία υπό την αρχιεπισκοπική ''γιαγιά''.
Ο νέος αυτοκράτορας της ανοργάνωτης ''οργανωμένης Ομογένειας'', δέχτηκε την εισήγηση των συνεργατών του να ανακηρυχτεί σε αυτοκράτορα, επειδή ο τίτλος ''πρόεδρος των προεδρο-ψώνιων'', είναι ολίγος και μικρός και ο νέος αυτοκράτορας, ως κίνηση μεγαλοψυχίας, θα τον παραχωρήσει στον υπαρκτό πρόεδρο του ανύπαρκτου ''Εθνικού Συμβούλιου'', κ. Βασ. Ματαράγκα, παρά τις έντονες αντιδράσεις του πρώην πρόεδρου του ανύπαρκτου ''Εθνικού Συμβούλιου'', κ. Παύλου Κοτρότσιου, που θέλει τον τίτλο γιά τον εαυτόν του, γιά να τον ''διαλαλεί'' στις επισκέψεις του στην 'Ηπειρο.
Η τελετή ανακήρυξης του νέου ''αυτοκράτορα της Ομογένειας'' θα γίνει, επειδή αυτοανακηρύχτηκε σε αυτοκράτορα, με την μελλοντική ίδρυση, όπως είπε, τριτοβάθμιας Οργάνωσης με μέλη ανύπαρκτες δευτεροβάθμιες Οργανώσεις. Την στέψη θα προβάλει η ''ημερήσια γεροντοκόρη'' Αστόριας Νέας Υόρκης, μαζί με άλλα μικρότερα μπακαλομάγαζα ελληνικά ΜΜΕ Αστόριας, τα οποία ο νέος αυτοκράτορας έχει ''μπουκώσει'' με χρήμα της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, γιά να προβάλουν το ''μεγαλείο'' του και να καλύπτουν ''προεδρικές ανομίες-σκάνδαλα''. Ο πρόεδρος και μελλοντικός αυτοκράτορας, στην Ομοσπονδία του κάνει ότι θέλει. Δικό του είναι το ''μαγαζάκι''. Το άβουλο Συμβούλιο, το έχει απλά γιά ''γλάστρες''.
Επειδή η στέψη αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, ο ''Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού'' (ΕΟΤ), με εισήγηση της προϊσταμένης του γραφείου Νέας Υόρκης, της κ. Καματερού, στην τουρίστρια υπουργίνα Τουρισμού την κ. Κουντουρά, θα την επιχορηγήσει, αφού θα πρόκειται γιά μεγάλη τουριστική προβολή της Ελλάδας.
Την τελετή θα λαμπρύνει με την παρουσία και την φωνή της, η εκλεκτή ''σοπράνο'' του νέου αυτοκράτορα, γνωστή ως το ''βαθύ λαρύγγι''. Καθήκοντα τελετάρχη θα ανατεθούν στον πρ. σύμβουλο της Ομοσπονδίας, κ. Χρ. Μαστροκυριάκο, ενώ τους καλεσμένους θα προσφωνήσει και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βοστώνης κ. Βασ. Καφκάς, φορώντας t-shirt με την φωτογραφία της Μυρτώ, ως στενός συνεργάτης του νέου αυτοκράτορα.
Η αυτοκρατορική ομιλία προς τον λαό, αμέσως μετά στην στέψη, θα μεταδοθεί ''ζωντανά'', τηλεοπτικά, από τον ΑΝΤ, που προβάλει τα μεγαλεία στις παρελάσεις-καρνάβαλους, του τωρινού πρόεδρου της Ομοσπονδίας του ''ελληνικού γκέττο'' Αστόριας και αυριανού αυτοκράτορα. Ραδιοφωνική κάλυψη θα κάνει το ''cosmos-fm'', με την ευγενική χορηγία των Ελλήνων φορολογούμενων, μέσω ΕΟΤ.
Στην τελετή της στέψης θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, από τον επί της ''δημοσίας τάξεως'' προεδρο-παράγοντα κ. Στυλ. Μανή, επειδή υπάρχει κίνδυνος να γίνει ''μπάχαλο'', από την κ. Μιχαλού, που απειλεί να είναι παρούσα γιά ''να εισπράξει αυτά που της χρωστούν'', όπως ισχυρίζεται και επιβεβαιώνει ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σικάγου και στενός συνεργάτης του νέου αυτοκράτορα, κ. Δημ. Γεωργακόπουλος.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ο, του ''Ιδρύματος Ελληνισμού'', κ. Μιχ. Σέρβος, θα ενεργήσει γιά να στηθεί ανδριάντας του νέου αυτοκράτορα στο δημοτικό πάρκο Αστόριας.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο υφυπουργός Τέρενς, γιά να μας θυμίζει ότι στο υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας θεωρούν ακόμα τους απόδημους 'Ελληνες, ''κάφρους''
Με τα 16 ''τουριστικά'' ταξίδια του στο εξωτερικό σε 7 μήνες (μαζί και ημερήσια αποζημίωση), ο υφυπουργός Εξωτερικών, μας πιστοποιεί ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα ΔΕΝ σώνεται με τίποτα. Σε ότι αφορά τον ''απόδημο Ελληνισμό'', με τον οποίον ο υφυπουργός υποτίθεται ότι ασχολείται, γι' αυτό έσπασε ''παγκόσμιο ρεκόρ'' ταξιδιών στο εξωτερικό (μαζί με συνεργάτες), ομολογούμε ότι ο Τέρενς Κουίκ, μας διασκεδάζει με τις ''δηλώσεις, εξαγγελίες, υποσχέσεις'' και λοιπά γραφικά, που ''ξεχνά'' την επόμενη ημέρα, απασχολημένος με την προετοιμασία του επόμενου τουριστικού ταξιδιού, πιστοποιώντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Στο υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, εξακολουθούν να θεωρούν τους απόδημους 'Ελληνες, ''κάφρους''.
Οι δε συχνές δηλώσεις του υφυπουργού ότι θα ''συντονίζει κοινές δράσεις της ελληνικής Διασποράς'' με την Διασπορά άλλων χωρών, πιστοποιούν ότι αυτοανακηρύχτηκε σε ''αφεντικό'' της Ομογένειας, στην οποίαν θα λέει ''τι να κάνει'' και με ποιούς να ''συνεργάζεται'', με ποιούς θα έχει ''κοινές δράσεις''. Ποιός;;; Ο... Τέρενς Κουίκ!!! Ο υφυπουργός του σάπιου-διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου κράτους!!! Ναι, οι λέξεις έχασαν και την σημασία τους, ενώ η βλακεία του ασοβάρευτου -σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό- υπουργείου Εξωτερικών, αποδεικνύεται ότι είναι τελικά... ακατανίκητη.
Τονίζουμε ότι η μόνη πολιτική του αποτυχημένου υφυπουργού-ταξιδευτή γιά τον απόδημο Ελληνισμό, είναι συχνά ταξίδια στο εξωτερικό με κρατικό χρήμα και ημερήσια αποζημίωση. Τίποτα άλλο. Και όταν λέμε τίποτα άλλο, εννοούμε τίποτα άλλο.
Σημ.: Το 16ο τουριστικό ταξίδι του υφυπουργού, ήταν 5ήμερο (26-28 Ιουνίου '17, στην Αρμενία και μετά Κωνσταντινούπολη). 'Ολα τα ταξίδια έχουν την έγκριση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html