Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

S-97 Raider: Το νέο ελικόπτερο της Lockheed Martin που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα (φωτό, βίντεο)


Το S-97 Raider της Lockheed Martin είναι ένα νέας γενιάς πρωτότυπο ελαφρύ τακτικό ελικόπτερο ικανό να μεταφέρει έξι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό αλλά και εξωτερικά όπλα με σκοπό να αλλάξει για πάντα το
πως χρησιμοποιούνται τα ελικόπτερα απ’ τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Βασιζόμενο στην τεχνολογία X2 της Sikorsky το S-97 Raider ενσωματώνει τα
τελευταίας τεχνολογίας fly-by-wire, συστήματα ελέγχου πτήσης, διαχείρισης οχημάτων αλλά και ενσωμάτωσης.

Αυτές οι τεχνολογίες δίνουν στο ελικόπτερο την ικανότητα να επιχειρεί σε υψηλές ταχύτητες διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα ευέλικτων χειρισμών σε σύγκριση με συμβατικά ελικόπτερα μ’ έναν μόνο ρότορα.

Το S-97 Raider μπορεί να φτάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 220 κόμβων σχεδόν διπλάσιες απ’ ότι ένα συμβατικό ελικόπτερο.

Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις «high and hot» το S-97 Raider μπορεί να πετά στα 10.000 πόδια και σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου (ή 95℉ όπως αναφέρει και η Lockheed Martin).

Εκτός απ’ την αξιοποίησή του απ’ τον Στρατό των ΗΠΑ και τις Ειδικές Δυνάμεις τους το S-97 Raider αναμένεται να ενταχθεί και στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας, του Ναυτικού αλλά και των Πεζοναυτών.

Η τεχνολογία Χ2 που βρίσκεται στην «καρδιά» του S-97 Raider του επιτρέπει να λαμβάνει μέρος σε μια πλειάδα επιχειρήσεων όπως ελαφριές επιθέσεις, αναγνωρίσεις στόχων, αεροπορική υποστήριξη, έρευνας και διάσωσης χαρίζοντάς του παράλληλα και μη επανδρωμένες εφαρμογές.





Δείτε 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html