Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Σώζουν σπάνια Zonkey ιπποειδή (υβρίδια μεταξύ ζέβρας και γαϊδάρου) από τα Αμερικάνικα σφαγεία

Σώζουν σπάνια Zonkey ιπποειδή (υβρίδια μεταξύ ζέβρας και γαϊδάρου) από τα Αμερικάνικα σφαγεία

τον περασμένο χειμώνα, η φοιτήτρια Ashleigh Benton   ( Maritime woman που ζει στο
Halifax) διέσωσε το σπάνιο 6χρονο Zonkey ζώο, από σφαγείο αλόγων στο New Jersey.
το ονόμασε Zelda και δημιούργησε σελίδα GoFundMe page, για να καλυφθούν τα έξοδα διάσωσης και μεταφοράς του σε καταφύγιο.
η Zelda διέσχισε τα σύνορα στον Καναδά και μεταφέρθηκε στο Nova Scotia's South Shore, κέντρο διάσωσης ζώων "Integrity's Haven Equine Rescue Centre in Chester Basin, N.S."
πηγή 12-1-17
http://atlantic.ctvnews.ca/zelda-the-zonkey-maritime-woman-saves-unique-animal-from-u-s-slaughterhouse-1.3238154

η Angela Welburn, που διαχειρίζεται το καταφύγιο  Integrity's Haven Equine Rescue, υποδέχθηκε αυτή την εβδομάδα (στις 12-7-17) ένα δεύτερο σπάνιο ιπποειδές Zonkey
(half-zebra-half-donkey hybrid ) που το ονόμασε Zonk.
και τα δυο ζώα, η Zelda και ο Zonk, έχουν την ίδια ιστορία και το ίδιο DNA
γεννήθηκαν από θηλυκή ζέβρα και αρσενικό γαϊδούρι.

ο Zonk που ήταν γνωστός ως "Zonkzilla" (η προέλευση του είναι κάπως ομιχλώδης) ζούσε σε ένα American petting zoo και αποτελούσε την κύρια attraction.
η Welburn έλαβε ένα μήνυμα (message out of the blue) από μια γυναίκα στην Pennsylvania που ήθελε να σώσει το μοναδικό πλάσμα από τη διαδρομή του στο σφαγείο "slaughter pipeline."
said she received a message out of the blue from a woman in Pennsylvania
Η σφαγή αλόγων είναι μέχρι στιγμής παράνομη στις ΗΠΑ, ενώ επιτρέπεται στον Καναδά. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που δείχνουν τα ιπποειδή που προορίζονται για σφαγή και τα οποία μπορεί κάποιος εάν θέλει, να τα αγοράσει.
ο 10χρονος "Zonkzilla" βγήκε δυο φορές σε δημοπρασία και βρισκόταν στο τελικό στάδιο για την εξαγωγή του, στα σφαγεία αλόγων.
Η Αμερικανίδα πλήρωσε $10,000 για κτηνιατρικές εξετάσεις και την αμοιβή για τη μεταφορά του στην οργάνωση Maine (another rescue organization), όπου έμεινε 10 μέρες για καραντίνα.
έπειτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο  Integrity's Haven Equine Rescue, μαζί με δυο μουλάρια-μινιατούρες  (τον Phoebe και τη Fiona).
(κατά σύμπτωση αυτά τα δυο μουλάρια έμειναν το ίδιο χρονικό διάστημα σε καραντίνα, με την Zelda...)
Τώρα η 6χρονη Zelda και ο 10χρονος Zonk ζουν μαζί στο καταφύγιο και η κ.Welburn ορκίζεται ότι συνομιλούν και έχουν ένα είδος επικοινωνίας μεταξύ τους.

πηγή 16-7-17http://www.cbc.ca/news/canada/nova-scotia/zonkey-animal-rescue-chester-basin-1.4207826Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html