Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ιστορική αναδρομή-Η Ελλάδα κάτω από την Ρωμαϊκή μπότα.

Στις 23/6/2013 ο σύλλογος ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ,  τίμησε  τους 25000 νεκρούς Μακεδόνες που έπεσαν στην Πύδνα υπερασπιζόμενοι το ιδανικό της ελευθερίας, ενάντια στην Ρωμαϊκή λαίλαπα. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μοιραία ήταν αυτή που οδήγησε τον άνθρωπο στον μεσαίωνα, τον οδήγησε εκεί που όπως μας είπε και ο Λιαντίνης, "ο άνθρωπος πήρε τον δρόμο της ιστορίας ανάποδα". Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που είτε
από άγνοια, είτε από διαστροφή εκθειάζουν αυτά τα τέρατα της ιστορίας. Πολλοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ήταν η Ρώμη των αυτοκρατόρων και με ευκολία αποδέχονται αυθαίρετους όρους όπως ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, όπως άλλωστε δέχονται και το ελληνοχριστιανικός.
Εγώ σαν φόρο τιμής στους Μακεδόνες υπερασπιστές του ανθρώπινου γένους, παραθέτω
ένα απόσπασμα από το μνημειώδες έργο του πανεπιστημιακού Χαράλαμπου Θεοδωρίδη "Επίκουρος, η αληθινή όψη του αρχαίου κόσμου". Η παραπομπή μου είναι στην σελ. 167:
Οι δάσκαλοι διαλάλησαν πως οι Ρωμαίοι έδωσαν στον κόσμο διοικητικό σύστημα, δημόσιους δρόμους, τις ευρύχωρες βασιλικές και πάνω από όλα το Ρωμαϊκό δίκαιο. 

Η κυριότερη και πρώτη ρωμαϊκή τέχνη ήταν να σφάζουν ανθρώπους. και κίνητρο η πάνω από κάθε μέτρο πλεονεξία. Στις Κυνός κεφαλές έσφαξαν οχτώ χιλιάδες Μακεδόνες και πέντε χιλιάδες πούλησαν σκλάβους, αφού σε πρώτη δόση είχαν σκοτώσει άλλους δυο χιλιάδες (197). 
 Στην μάχη της Μαγνησίας έσφαξαν και πούλησαν 50000 (190), στην Πύδνα έσφαξαν 20000 και πούλησαν 11000 (168). Στην άλωση της Καρχηδόνας έκαναν απερίγραπτες αγριότητες (146).
Οι Κίμβροι κι οι Τέκτονες σκοτώθηκαν δεκαριές χιλιάδες (102).

 Από τα κόκκαλά τους έκαναν φράχτες τ' αμπέλια. Η γης τόσο λιπάνθηκε, ώστε η εσοδεία της χρονιάς ξεπέρασε κάθε μέτρο. 
Την αγριότητα του Σύλλα στην Αθήνα την περιγράφει ο Πλούταρχος με τα παρακάτω λόγια: "Ο Σύλλας χύμηξε μεσάνυχτα στην πόλη, τρομερός, με πολλές σάλπιγγες και κέρατα, ενώ ο στρατός σ' ένα νεύμα του ρίχτηκε με αλαλαγμό και βουητό στην αρπαγή και στον φόνο και πήρε τους στενόδρομους με γυμνά σπαθιά ώστε να μην έχει μετρημό ο αριθμός εκείνων που σφάχτηκαν. Ακόμα και σήμερα μπορείς να αναμετρήσεις το πλήθος από το αίμα που έτρεξε στον τόπο. 
Γιατί, χωρίς να λογαριάσουμε όσους σκοτώθηκαν στην υπόλοιπη πόλη, το αίμα που χύθηκε γύρω από την αγορά σκέπασε όλον τον μέσα από το Δίπυλο Κεραμεικό.

 Πολλοί μάλιστα λεν πως ξεχύθηκε από τις πύλες και πλημμύρισε το προάστιο! Ενώ σκοτώθηκαν έτσι τόσοι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χάλασαν τον εαυτό τους από λύπη κι αγάπη της πατρίδας. Οι άνθρωποι που είχαν αίσθημα μέσα τους έφτασαν σε απόγνωση, τρομαγμένοι, μια που δε θα βρίσκαν φιλανθρωπία και μετριοπάθεια στον Σύλλα. Πήρε και τον Πειραιά ύστερα από λίγο ο Σύλλας κι έκαψε το μεγαλύτερο μέρος του, ανάμεσα στα άλλα και την οπλοθήκη του Φίλωνα, έργο τέχνης, που το θαύμαζε ο κόσμος" (Πλούταρχος Σύλλας 14).
Νωρίτερα είχε προμηθευτεί χρήματα ξεγυμνώνοντας τους θησαυρούς των ελληνικών ναών. Επειδή χρειάστηκε ξύλα έκοψε τα περίφημα δέντρα της περιοχής της Αθήνας, το άλσος του Λύκειου και τα πλατάνια της ακαδημίας! 
Αυτά περιγράφει ο κ. Θεοδωρίδης μέσω του Πλούταρχου από τις αγριότητες των βάρβαρων Ρωμαίων. Είναι λυπηρό βέβαια που κατά τα άλλα λάτρεις της αρχαίας ψυχής, παραβλέπουν αυτά τα τερατουργήματα που οι Πέρσες μπροστά τους θα έμοιαζαν αγγελούδια και αδιαφορούν για τις τελετές μνήμης των Ελλήνων πατριωτών.
Θεωρώ ότι για όσους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας διαβάσουν αυτό το μήνυμα πριν τις 23/6/2013, είναι καθήκον να δώσουν το παρόν στην τελετή μνήμης, αυτών των Ελλήνων που δεν ξεχνούν και τιμούν τους προγόνους.    
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html