Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΤΟΥΡΚΟΥΣ...ΜΟΝΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ 400 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ , ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ , ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ" (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1798) :

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ (ΕΒΡΑΙΟΥ) ΘΕΟΥ ΓΙΑ
ΕΜΑΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΑΜΠΡΟΤΑΤΑ ΤΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
 ΣΗΚΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΤΑΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ".


ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΟΙΜΝΙΩΝ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΜΜΕΣΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΑΒΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ 400 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ , ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ...
ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ "ΑΝΔΡΕΣ" ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ...
ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ , ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ , ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΕΙ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html