Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ…! ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ...ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ...




Του Κοη Οδυσσέα

Την περιοδο της τουρκοκρατιας,το 1804,οταν δηλαδη το Εθνος ευρισκετο στο τελευταιο και ισως πιο κρισιμο σταδιο της προετοιμασιας του ξεσηκωμου,καποια "αγια ρεμαλια" μεσα στα "σπηλαια οκνηριας"οπου διαβιουν,οταν δεν αφοριζαν(sic)την επανασταση παρηγαγαν αντι για

Πολεμιστες γιουσουφακια...
Συγκεκριμενα,κυκλοφορησαν ενα "βιβλιο" με τιτλο "ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΝ", "συνταθεν παρα Αγαπιου μοναχου",που τυπωθηκε στην Ενετια,στο τυπογραφειο του Πανου Θεοδοσιου του εξ Ιωαννινων.
Στην σελ. 186 διαβαζουμε την εξης..."επιστημονικη","θεαρεστη",αλλα και συνταρακτικη...συνταγη: "ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΜΗΣ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ.
ΜΟΥΝΟΥΧΙΣΟΝ ΚΑΠΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΟΡΧΙΔΙΟΥ ΑΛΕΙΦΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟΝ ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΝ,ΝΑ ΜΗ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ.
ΕΤΕΡΟΝ. ΚΟΠΑΝΙΣΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟΝ,ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΕΙΣ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΩΣΑΝ ΜΠΛΑΣΤΡΙ,ΝΑ ΜΗ ΤΡΑΝΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΤΕΛΑ.ΟΜΟΙΩΣ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΟΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΛΑΣΤΡΟΝ,ΔΕΝ ΤΡΑΝΕΥΟΥΣΙΝ,ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ"...Τι ανομολογητους σκοπους εξυπηρετουσε ενας τετοιος ευνουχισμος;;;;; Οι σκλαβες Ελληνιδες εμπιστευοταν τα παιδια τους στα μοναστηρια,για να τα σωσουν απ'το παιδομαζωμα...Πως να σκεφτουν οτι κατελειγαν στα χαρεμια σαν χανουμακια,μεσω της..."οδου του παραδεισου"...Ποσα πειραματα εγιναν για να "πετυχουν"αυτη την συνταγη οι...σωματεμποροι;;;;; Ιδου και το πρωτοτυπο,για να μην υπαρξουν αμφισβητησεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html