Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αποτρόπαιο! Σκότωσαν τη φώκια Αργυρώ τη μασκότ της Σάμου


Η Αργυρώ, η μεσογειακή φώκια που ήταν η μασκότ της Σάμου, δεν υπάρχει πια. Δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο και ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία του Μαραθόκαμπου.

Επί 3,5 χρόνια, η Αργυρώ ζούσε αρμονικά με τους ανθρώπους στο λιμάνι και στις παραλίες της Σάμου, διασκεδάζοντας με τα
καμώματα και το στυλ της τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.

Όπως αναφέρε στο STAR Channel η κα. Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», «εντοπίσαμε τη φώκια θανατωμένη βίαια από κυνηγετικό όπλο και αιχμηρό αντικείμενο. Ήταν μία από τις πολλές φώκιες που βρίσκονται ορφανές, η μητέρα της είχε θανατωθεί επίσης στο νησί της Σάμου».

Το λιμεναρχείο στο Καρλόβασι έχει ανοίξει από την πρώτη στιγμή δικογραφία για τη δολοφονία της Αργυρούς και οι έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Η Αργυρώ ήταν μια από τις ιδιαίτερα σπάνιες φώκιες μονάχους μονάχους, των οποίων ο πληθυσμός σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπερβαίνει τα 450 άτομα και απειλούνται με άμεση εξαφάνιση.

http://www.tribune.gr/environment/news/article/390515/apotropeo-skotosan-ti-fokia-argyro-ti-maskot-tis-samou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html