Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΨΙΛΟΝ


Το ακόλουθο κείμενο ανήκει στον Ίκαρο, μέλος του φόρουμ του Αντιδόγμα. Νομίζω ότι αξίζει να σχολιαστεί χωρίς να φύγει από το επίκεντρο της όποια συζήτησης, για αυτό και το τοποθέτησα εδώ. Έλλην και Έψιλον είναι ο Άνθρωπος. Όμως με κεφαλαίο Α. Ελληνισμός είναι ο πολιτισμός του
Ανθρώπου ανεξαρτήτως »σημείου τόπου» ή
»σημείου χρόνου» -με ορολογίες υλικού πεδίου- όταν εκείνος συντονίζεται με το ΣύνΟλον σκεπτόμενος και δρων ως Αυτό. Χωρίς εγωισμό που αποτελεί το αίτιο όλων των εγκλημάτων. Στα Ιδεώδη ανήκουν οι Πανανθρώπινες Αξίες όπως ενδεικτικά και εφόσον ετέθη μπορούν να αναφερθούν, Αγάπη Αλήθεια Αξιοκρατία Ισότητα Εξέλιξις Ελευθερία Δικαιοσύνη Ανιδιοτέλεια (κλπ), σειρά τυχαία. Σκοπός η Πρόοδος/Εξέλιξη/Διεύρυνση και Προστασία τόσο των Μονάδων όσο και του ΣυνΌλου. Στο θέμα της Προστασίας είναι που το θέμα ξεφεύγει τόσο ώστε ορισμένοι μάλιστα συχνά δίδουν σε μέρος του εθνικιστικές / ρατσιστικές προεκτάσεις. Ενώ τα πράγματα είναι ολότελα διαφορετικά. Το ζήτημα Έψιλον, είναι πολύ σημαντικότερο της επιπολαίου και ανευθύνου προσεγγίσεως στην οποία κάποιοι »ομαδεψιλολόγοι» επιδίδονται… …με τον περιορισμό του θέματος στο γνωστό, άγονο πλαίσιο γήινης υλικής »ομάδος» – »εταιρείας» – »οργανώσεως», -έστω ελληνοκεντρικής/φιλελληνικής, έστω προηγμένης σε επιστημονικές γνώσεις και τεχνολογικές εφαρμογές-… …με τις πλήρεις λαθών παραπομπές σε δημοσιεύματα, γραφόμενα και λόγια τρίτων, και κατά συρροήν παρερμηνείες από τις οποίες καταδεικνύεται η από πρώτο χέρι άγνοια – ή καλύτερα »ασχετοσύνη» με την πηγή αλλά και τη Λογική- και η αναπαραγωγή πληροφοριών δια της διαδικασίας του… »χαλασμένου τηλεφώνου»… Άλλο σημερινό κράτος »Γκρις» και άλλο Ελληνισμός. Έλληνες υπάρχουν διαχρονικά παντού … … -μέσω οδηγιών, »Χρησμών», που ελάμβανε η εκάστοτε ΜητρόΠολη, δημιουργούσε την πόλη Αποικία στο σημείο – στόχο, ετσι έχει αποικιστεί ολόκληρος ο πλανήτης, και υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις επ” αυτού-, … … με τη διαφορά ότι εδώ σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα ψευδο»Ελληνικό» κράτος εβραιο-αμερικανο-ευρωπαϊκού ελέγχου / συμφέροντος, το οποίο καταλαμβάνοντας τον χώρο κάποιων εκ των κυρίων επιγείων Μητροπόλεων του παρελθόντος, δυσφημίζει τον Ελληνισμό με την παρακμή του και το κακό του ήθος. Θα »ενδιαφέρονταν» ειδικώς οι Έψιλον για ένα ΜΟΝΟΝ ΚΑΤ” ΟΝΟΜΑ »Ελληνικό» κρατίδιο, που έχει τα Ελληνικά Έργα απλά για να τα δείχνει και να τα παρατηρούν οι πολίτες του ως ξένα ή καλύτερα εξωγήινα λες και »έπεσαν από τον Άρη», και που αντιμετωπίζει ο,τιδήποτε αμιγώς Ελληνικό με επακριβώς την ίδια αντίληψη; Απλώς για τον Ελληνικό πληθυσμό του χώρου που καταλαμβάνει ενδιαφέρονται, όπως για όλους τους Έλληνες και ανθρώπους, εκτός εχθρών κατά την Μάχη.”

Τι σημαίνει «Ελληνισμός» και τι «Έψιλον» « Αντιδογματισμός on:
http://www.antidogma.gr/2009/10/epsilon-and-hellenism/?utm_source=INK&utm_medium=copy&utm_campaign=share&

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html