Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τα κέρδη του Καρκίνου



Το -400, ο Ιπποκράτης όρισε το όνομα σε μια ασθένεια που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εποχής του :  καβούρι (Καρκίνος), επειδή  εξαπλώνεται
στο σώμα όπως περπατούν τα καβούρια.    


Ο Γαληνός βοηθά  έναν μονομάχο που τραυματίστηκε στο αμφιθέατρο του Μπέργκαμο. Εικονογράφηση για το  La Ciencia Y Sus Hombres  από τον Luis Figuier  (D Jaime Seix, 1876). Μεγάλη χρωμολιθογραφική εικών.

Galen assisting a gladiator, wounded in the circus of Bergamo. Illustration for La Ciencia Y Sus Hombres by Luis Figuier (D Jaime Seix, 1876). Large chromolithograph.

 Το ελληνικό όνομά του ήταν "Καρκίνος." Στα + 164, ο Έλλην γιατρός Γαληνός στη Ρώμη χρησιμοποίησε το όνομα «όγκος» για να περιγράψει την ασθένεια αυτή, από τα «τύμβος» που στα ελληνικά σημαίνει ένα επιτύμβιο ανάχωμα και τη λατινική tumore, "πρήξιμο". Η ασθένεια δεν θα μπορούσε να ήταν πολύ διαδεδομένη, δεν αναφέρεται στην Βίβλο, ούτε   περιλαμβάνεται στην αρχαία ιατρική βιβλίο της Κίνας, το Κίτρινο  Αυτοκρατορικό  Classic of InternalMedicine

galen of pergamon

Άγνωστος στις περισσότερες παραδοσιακές κοινωνίες ο Καρκίνος, εξαπλώθηκε με την άνοδο της βιομηχανικής Επανάστασης. Στην δεκαετία του 1830, ο καρκίνος ήταν υπεύθυνος για το δύο τοις εκατό των θανάτων γύρω από το Παρίσι, ενώ ο καρκίνος προκαλεί το τέσσερα τοις εκατό των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1900.




MURDER BY INJECTION
The Story of the Medical Conspiracy Against America
By   EUSTACE MULLINS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html