Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Dr. Google: Ιατρικές πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης μέσω του Knowledge Graph
Πόσες φορές δεν είχατε την περιέργεια να αναζητήσετε ιατρικές συμβουλές μέσα από το Internet; Όσο και αν οι πραγματικοί γιατροί συμβουλεύουν να μην εμπιστευόμαστε ό,τι διαβάζουμε σε διάφορες ιστοσελίδες, εκατομμύρια χρηστών παγκοσμίως στρέφονται στη γρήγορη λύση του Internet για να βρουν πληροφορίες σχετικά με ασθένεις, συμπτώματα, θεραπείες κλπ.

Γι’ αυτό, η Google εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία στο περίφημο Knowledge Graph της μηχανής αναζήτησης, η οποία θα εμφανίζει πλήρως εγκεκριμένες (ελεγμένες από γιατρούς της Mayo Clinic) πληροφορίες σχετικά με τέτοια θέματ, όπως για
παράδειγμα συχνότητα εμφάνισης, συμπτώματα, εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικούς θεραπευτές κ.ά.

Η νέα λειτουργία κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ και σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες και γλώσσες, ενώ θα εμπλουτίζεται σταδιακά με νέες πληροφορίες. Παρόλα αυτά, η Google επιμένει και συμβουλεύει ότι σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας θα πρέπει να αναζητούμε βοήθεια από πραγματικούς γιατρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html