Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πόσες ημέρες επιβιώνει η Ελλάδα μόνο με τα χρήματα του Σπύρου Λάτση



To δίκτυο Bloomberg παρουσίασε τον δείκτη «Ρομπέν των Δασών 2018» με τον οποίο υπολογίζει για πόσες ημέρες μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός κάθε χώρας εάν χρησιμοποιούσε μόνο τα χρήματα του
πλουσιότερου ανθρώπου που ζει στη χώρα.

Για τον δείκτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 49 χώρες, με διαφορετικά πολιτικά καθεστώτα, και συνδυάστηκε η περιουσία του πλουσιότερου πολίτη της χώρας σε σχέση με το ημερήσιο κόστος λειτουργίας του κράτους.

Στην περίπτωση των ΗΠΑ η κυβέρνηση θα συνέχιζε να λειτουργεί μόλις για πέντε ημέρες εάν ρευστοποιούσε και χρησιμοποιούσε την προσωπική περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, του Τζεφ Mπέζος της Amazon, ο οποίος κατέχει 99 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα η περιουσία του Σπύρου Λάτση θα αρκούσε για το διπλάσιο αριθμό ημερών (περίπου 11) πολύ κοντά δηλαδή στις 14 ημέρες ζωής που θα έδινε στη χώρα του η περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη Αλεξέϊ Μορντάσοφ.


Πάντως με τα χρήματα του Μπέζος η Ελλάδα θα επιβίωνε για περίπου 340 ημέρες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html