Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΑΦΡΙΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!


" Σήμερα το μεσημέρι αρχίζει  η πολιορκία της πόλη της Αφρίν απο τις βαρβαρικές δυνάμεις του Τουρκικού κράτους και των τζιχαντιστών μισθοφορικών τους οι οποίοι έχουν πλησιάσει σε απόσταση 500 μέτρων την οικιστική περίμετρο της πόλης. Ο κατοχικός στρατός έχει κυκλώσει και βομβαρδίζει ανελέητα  την πόλη στην οποία βρίσκονται μέσα περισσότεροι από 800.000
άμαχοι (κάτοικοι και πρόσφυγες που εδώ και χρόνια έχουν βρεί καταφύγιο εκεί) οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη παρόλο του ότι είχαν την δυνατότητα να το πράξουν τις προηγούμενες ημέρες. Χωρίς νερό , τροφή, φάρμακα ο ηρωικός λαός της Αφρίν ένοπλος και μη παραμένει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την γη και τις πολιτικές του κατακτήσεις με ότι μέσα διαθέτει. "

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΣΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ & ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ (ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ, ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΣΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ-KATAΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ! ΝΟ PASARAN!

Στo Kομπανί οι Κούρδοι μαχητές και οι Κούρδισσες συντρόφισσές τους ("Πεσμεργκά" πολεμίστριες) έδειξαν το δρόμο του αγώνα και στο κοντινό παρελθόν( Βίντεο για τον γενναίο αγώνα των Κούρδων στο Kobane ενάντια στα λυσσασμένα σκυλιά του ΙΚΙΛ ή ISIS, όργανα των γεωπολιτικών σχεδίων της Δύσης) ενάντια στα παρανοϊκά σκυλιά του ISIS, θα το κάνουν και τώρα! 



ΣΥΝΔΕΣΗ:   ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ; Το ιστορικά πρωτοποριακό κοινωνικό πείραμα αυτο-οργάνωσης, αυτο-διαχείρισης και φεμινιστικής επανάστασης της ΡΟΖΑΒΑ!  (Η προσπάθεια που γίνεται στη Ροζάβα είναι να συνδυαστούν οι οραματισμοί των φεμινιστικών και οικολογικών κινημάτων με τα νέα αστικά κινήματα και τις πρωτοβουλίες πολιτών καθώς και των εργατικών συνδικάτων, των τοπικών συνεταιρισμών και συλλογικοτήτων. Με απλά λόγια, αυτό υλοποιείται μέσα από την κοινωνικοποίηση της οικονομίας, βασισμένη στον συλλογικό πολιτικό έλεγχο των σημαντικών τομέων παραγωγής και συνομόσπονδης κατανομής πόρων, που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των περιοχών. 
Στη Ροζάβα έχουν απορρίψει το κρατικό μοντέλο και τον εθνικισμό και έχουν ενστερνισθεί ένα κοινωνικό όραμα, που δίνει έμφαση στην υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία για μια ριζοσπαστικά πλουραλιστική κοινότητα. Οι Κούρδισσες γυναίκες-μαχήτριες των Γυναικείων Ταξιαρχιών Αυτοάμυνας (YPJ) δεν πολεμούν απλώς εναντίον ενός εχθρού που βιάζει και πουλά γυναίκες ως σκλάβες του σεξ, αλλά μάχονται για τον φεμινισμό και την ισότητα των φύλων και το κάνουν τόσο με τις ιδέες όσο και με τις σφαίρες.) 

ΣΥΝΔΕΣΗ: Το κουρδικό γυναικείο κίνημα κάνει ένα ιστορικό κάλεσμα προς τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο
http://antidras.blogspot.gr/2018/03/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html