Σάββατο 14 Απριλίου 2018

''Θριαμβευτική'' περιοδεία του υφυπ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ, στην ''υποσαχάρια'' Αφρική


(Η Ελλάδα πετάει... Κατακτά το διάστημα, κατακτά και την Αφρική)
Μα, δεν ντρέπονται να ''χλευάζουν'' τον μεγάλο πολιτικό γιά τα συχνά ταξίδια του, με το ''Κοtzias Travel'', στο εξωτερικό; Ο
υφυπουργός, ασκεί ''πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική'' με οδηγίες Κοτζιά και βοηθά να γίνει ''αποσυμφόρηση'' επενδύσεων στην Ελλάδα, καλώντας ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην...Τανζανία.



Μεγαλοβδομάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, υποτίθεται αρμόδιος γιά Απόδημους, έκανε το 41ο (τεσσαρακοστό πρώτο) ταξίδι του στο εξωτερικό, σε 16μιση μήνες θητείας. Σε 4 χώρες της ''υποσαχάριας Αφρικής''. Το δεύτερο ταξίδι του στην ''υποσαχάρια Αφρική'' σε 14 μήνες, στα πλαίσια της ''πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής'', που χάραξε ο ''μάγος της διπλωματίας'', υπουργός Νίκος Κοτζιάς, με την βοήθεια του ''τεράστιου'' αναπλ. υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, όπως μας ενημέρωνε παλαιότερα ο υφυπουργός, με τα ανεπανάληπτα ''δελτία τύπου''.
Και άρχισαν οι... ''κομπλεξικοί κονδυλοφόροι'', μαζί και τα ''τρολάκια'' του διαδίκτυου, να ''χλευάζουν'' τον Τέρενς, όπως ο ίδιος ανάφερε στο twitter.
Γιά να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, δεν ''χλευάστηκε'' από ΜΜΕ ο Τέρενς, ούτε τον έκαναν ''ρόμπα'' στο twitter. Δεν έχει ανάγκη τα ΜΜΕ, ούτε τα ''τιτιβίσματα'', γιά να ''χλευαστεί''. Φροντίζει πάντα να αυτοχλευάζεται με τις πράξεις του και ειδικά με τις δηλώσεις του.
Ο Τέρενς, με τον οποίον το ''Κ'' ασχολείται τακτικά (δεν ασχολήθηκε ίσαμε τώρα με το πρόσφατο ταξίδι του στην ''υποσαχάρια Αφρική'') έχει ένα μικρό πρόβλημα. Οι δυνατότητες και ικανότητές του είναι π.χ. στο 3 (με άριστα το 10). Πάντα θέλει να εμφανίζεται με δυνατότητες 9 και 10. Κι εκεί είναι το πρόβλημα. Φυσικά, ως αυθεντικός 'Ελληνας πολιτικάντης που πιστεύει ότι απευθύνεται σε...''κάφρους'', με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, δηλώνει ότι ουδέποτε κάνει λάθη, άσχετα αν ως υφυπουργός Εξωτερικών ΜΟΝΟ λάθη -και μάλιστα χοντρά- κάνει. Οι 'Ελληνες πολιτικοί, όπως είναι γνωστό, ουδέποτε κάνουν λάθη και γιά όλα τα χαζά και βλαβερά τους, πάντα ευθύνονται άλλοι και ειδικά οι ''πολιτικοί τους αντίπαλοι''. Υπήρξε 'Ελληνας πολιτικός, τα τελευταία 30 χρόνια, που να είπε δημόσια ''έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη''; Ουδέποτε.
Μπορεί ο Τέρενς να έχει μανία με την αυτοπροβολή του, αλλά ξεχνά ότι ''τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι'', με αποτέλεσμα να αυτοχλευάζεται. 'Οπως δηλώνει και ο αυτοθαυμαζόμενος υπουργός Εξωτερικών, που εγκρίνει τον ''τουρισμό'' του Τέρενς στο εξωτερικό, γιά να δοξάζεται το ''Kotzias Travel'', η Ελλάδα διαθέτει ''υψηλή διπλωματική χωρητικότητα''. Και σε μιά τέτοια... ''χωρητικότητα'', ο Τέρενς είναι απαραίτητος, εξαιτίας...ύψους. Μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών να έχει ''βαρέσει διάλυση'', επειδή η πολιτική του ηγεσία είναι ''της πλάκας'' και το ''βόλεμα ημέτερων'' διπλωματών (δηλ. ανίκανοι ''αυλοκόλακες'' του Κοτζιά) να οργιάζει, αλλά ευτυχώς λειτουργεί άψογα το ''Kotzias Travel''.
Σε ότι αφορά την περίφημη και απατεωνίστικη ''Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού'' (ΓΓΑΕ) του Υπ. Εξ., της οποίας ηγείται ο Τέρενς (η μόνη αρμοδιότητα που έχει ως υφυπουργός, άσχετα αν ''παραμυθιάζει'' με διάφορα άλλα), υπάρχει ή δεν υπάρχει, δεν έχει διαφορά. Απλά έχουν βολευτεί σε αυτήν αργόσχολοι και άχρηστοι, με πρώτον τον φερόμενο ως διευθυντή της (και μέλος του ''Πράττω'' του Κοτζιά), τον γραφικό και άσχετο, Μιχ. Κόκκινο.
O υφυπουργός Τέρενς, είναι και...ψευταράκος-''παπατζής''. Αυτοπροσδιορίζεται -παραπλανητικά- ως ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', αλλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ αναφέρεται στις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την πρωθυπουργική απόφαση (Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721). Σε αντίθεση με τους προκατόχους του (Γεροντόπουλος, Τσιάρας κ.ά.), στις αρμοδιότητες των οποίων αναφερόταν ξεκάθαρα ότι είναι ''αρμόδιοι γιά τους Απόδημους'' 'Ελληνες. Ο Τέρενς, έχει μόνη αρμοδιότητα την εποπτεία της ΓΓΑΕ. Την ''αρμοδιότητα'' γιά Απόδημους, την διατηρεί ο υπουργός (αναφέρεται στην πρωθυπουργική απόφαση περί αρμοδιοτήτων του Ν. Κοτζιά).

Ας βάλουμε τα πράγματα στην σειρά, με τον ''γίγαντα της διπλωματίας και της πολιτικής'', τον Τέρενς Κουίκ.
Ο Τέρενς είναι από τους ''καλύτερους πελάτες'' όσων ΜΜΕ χρησιμοποιούν και την σάτιρα. Επειδή, τους 'Ελληνες διαπλεκόμενους υπουργούς, πολιτικούς, εξαιτίας του χαμηλού τους επίπεδου, δεν μπορεί κάποιος να τους λάβει σοβαρά υπόψην. O Tέρενς είναι καλός χριστιανός και ευσεβής, όπως θέλει να δείχνει. Προσεύχεται, σταυροκοπιέται, κρατά και φιλά εικόνες αγίων, περισσότερο και από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και μισής Ελλάδας. Ο Τέρενς, δεν έχει εχθρούς. Δεν τους χρειάζεται. 'Εχει μόνο έναν και ανίκητο εχθρό: Τον εαυτόν του.
Κι ενώ δεν ασχολήθηκαν οι διάφοροι, π.χ. με το 25ο ή 30ο ή 39ο ταξίδι του Τέρενς στο εξωτερικό με το ''Kotzias Travel'', ενοχλήθηκαν με το 41ο και 6ήμερο στην ''υποσαχάρια Αφρική'' (γιά όλα τα ταξίδια πληρώνεται και ημερήσια αποζημίωση). Θα πρέπει να λένε και ''ευχαριστώ'' που δεν κράτησαν τον Τέρενς στην Αφρική, ιθαγενείς, γιά βασιλιά-φύλαρχό τους. Τότε θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα ως 'Εθνος και θα αναγκαζόταν ο Καμμένος με τα ''κομάντος'', να τον ελευθερώσει, αν εύρισκε τον δρόμο γιά κεντρική Αφρική και δεν κατάληγε σε κεντρική Αμερική.

Τονίζουμε ότι, όσα ταξίδια στο εξωτερικό έκαναν συνολικά όλοι οι προκάτοχοι του Τέρενς (ακόμα και σε καιρούς ''οικονομικής ευδαιμονίας'', με δανεικά) σε 10 χρόνια, τα έκανε ο Τέρενς σε 16 μήνες θητείας στο υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως Εξωτερικών. ''Λεφτά υπάρχουν'', ειδικά γιά ''τουριστικά ταξίδια'' μελών της κυβέρνησης με κρατικό χρήμα. Και η τωρινή κυβέρνηση, από τουριστικά ταξίδια μελών της, είναι πρώτη. Τι ''μνημόνια'', οικονομικά βάρη, άγρια φορολογία, έλλειψη χρήματος, παιδιά που πεινούν και ''ιστορίες γιά αγρίους'', λένε στην Ελλάδα;
Ο ''οξυδερκής και εγκεφαλικός'' Τέρενς, σε κάθε ταξίδι του στο εξωτερικό, συνοδεύεται από συνεργάτες, ''συν-τουρίστες''. Οι φωτογραφίες από τις ''επαφές'' και τα δελτία τύπου, που εγκωμιάζουν την ''διπλωματική-πολιτική'' μεγαλειότητά του, απαραίτητα. Γιά να εντυπωσιάσει τον ''σοφό λαό'' (που την τελευταία 10ετία οι πολιτικοί με την σύμπραξη ΜΜΕ της Ελλάδας, τον ''αποβλάκωσαν''), όπου βρει ευκαιρία, δηλώνει ''πρώτη φορά 'Ελληνας υπουργός'' επισκέφθηκε την (τάδε) χώρα. Και ''πρώτος'' ο Τέρενς έκανε και την ''πρώτη συνάντηση 'Ελληνα υπουργού'' με τον τάδε πρωθυπουργό ή υπουργό. Πάντα...πρώτος.
'Ετσι, ''την πάτησε'' και τώρα με το ταξίδι στην ''υποσαχάρια Αφρική'' και πάλι...αυτοχλευάστηκε. Ως άσχετος, ΔΕΝ γνώριζε ότι και άλλοι υφυπουργοί Εξωτερικών (αρμόδιοι γιά Απόδημους, π.χ. Νιώτης, Σκανδαλάκης) είχαν επισκεφτεί χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ενδεικτικό και το δελτίο τύπου του Τέρενς (9 Απριλίου 2018): Ενώ στην μία παράγραφο αναφέρει ότι 1987 είχε πάει εκεί υπουργός Ελλάδας, λίγο μετά γράφει ''γιά πρώτη φορά ο υπουργός Τέρενς''!!! (υπουργός και όχι υφυπουργός, Τέρενς. Αυτοαναβάθμιση γιά εντυπωσιαμό αφελών). Είπαμε, δεν χρειάζεται να ''χλευάσει'' κανείς τον Τέρενς. Μπορεί άνετα να αυτοδιασύρεται, να αυτοχλευάζεται μόνος του. Τα καταφέρνει περίφημα.
Και κουτοπόνηρα ο Τέρενς, ενώ είναι υφυπουργός, παρουσιάζεται ως... υπουργός, γραπτά, στα δελτία τύπου που εκδίδει. Ευτυχώς, δεν ξέφυγε λίγο περισσότερο γιά να δηλώνει... και πρωθυπουργός. 'Οχι ότι θα είχε πρόβλημα γιά να το πράξει, αλλά δεν έτυχε ίσαμε τώρα.

Γιά ''πρώτη φορά'' τον ''συνέλαβε'' το ''Κ'', πριν έναν χρόνο να δηλώνει γραπτά (σε δελτίο τύπου) γιά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Καναδά, στην διπλανή αίθουσα μητροπολιτού ναού, μετά την δοξολογία, λίγο πριν την παρέλαση γιά την 25η Μαρτίου, στο Μόντρεαλ: ''Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού του Καναδά Τρυντό, με μέλος της ελληνικής κυβέρνησης''. Γιά τον (άσχετο) Τέρενς, είχε σημασία το γεγονός ότι λίγους μήνες ενωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του στο περιθώριο ''διάσκεψης κορυφής'' των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ; Εκτός και αν ο πρωθυπουργός δεν είναι μέλος, δηλ. δεν έχει σχέση με την...κυβέρνησή του. Ζήτησε, ο Τέρενς, συγγνώμη γιά τον ''αυτοχλευασμό'' του, που ''ευτέλισε'' και τον πρωθυπουργό; Είπαμε, τέτοια δεν γίνονται με τους πολιτικούς του σάπιου, διεφθαρμένου κράτους των Βαλκανίων. Είναι αλάνθαστοι.



Οι αφρικανικές...επενδύσεις
Ας έρθουμε στα της Αφρικής. Στις 7 Απριλίου '18, με ένα δέλτιο τύπου ο Τέρενς, μας ''κούφανε'', ολικά. Το δελτίο τύπου το αναδημοσίευσαν ατόφιο, από το κρατικό Πρακτορείο (ΑΠΕ), διάφορα ΜΜΕ στην Ελλάδα, χωρίς να δούν τι γράφει και να δώσουν σημασία, επιδεικνύοντας έτσι εντυπωσιακή ''ελαφρότητα'', που δεν αρμόζει σε ΜΜΕ. Η πρώτη παράγραφος αναφέρει:
«Η κυβέρνηση της Τανζανίας ανοίγει για τις ελληνικές επιχειρήσεις τις πόρτες της χώρας της που έχει 54.000.000 πληθυσμό, πάνω από 5% ετήσιο ρυθμός ανάπτυξης και δεκαετή μηδενική φορολογία για όσους θέλουν να επενδύσουν... Αυτή την δήλωση έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ».
Υποτίθεται ότι, η Ελλάδα ζητά απεγνωσμένα να γίνουν επενδύσεις (στην Ελλάδα). Υφυπουργός της κυβέρνησής της (που ''υλοποιεί'' την ''πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική'' Κοτζιά), ζητά από ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην...Τανζανία και τις καλεί να το πράξουν από την Τανζανία. Εκτός και αν ισχύει αυτό που είπε στο Σικάγο σε Ομογενείς (Οκτώβριο 2017), αλλά και στην Αθήνα, ο πρώην της Οικονομίας, Παπαδημητρίου: ''Υπάρχει συνωστισμός ξένων μεγάλων επενδυτών στα αρμόδια υπουργεία, που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα''. Σε μιά τέτοια περίπτωση καλά έκανε ο Τέρενς και προώθησε την...''αποσυμφόρηση'' επενδύσεων, γιά να μην ''βουλιάξει'' η Ελλάδα με τόσες πολλές επενδύσεις και τόσο μεγάλη ''οικονομική ανάπτυξη''.
'Οπως θα προσέξατε και στον τίτλο του δελτίου τύπου, ενώ αρχίζει ''ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ,'', συνεχίζει ''ο πρώτος υπουργός που επισκέφτηκε...''. Είδατε εκπληκτική...αυτοαναβάθμιση; Είπατε τίποτα γιά...''ψώνιο'';

Επίλογος
'Ενας από τους σπουδαίους προέδρους των ΗΠΑ, ο Αβραάμ Λίνκολν, είχε πει την περίφημη φράση «είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία». Και ο Τέρενς μιλά. Μιλά πολύ, χωρίς να σκέφτεται. Μιλά γιά να ''εντυπωσιάσει'' και ''αμολάει ότι του κατεβαίνει''. Μετά, παραπονιέται ότι τον ''θίγουν'' δημοσιεύματα, που... ''προβάλουν'' την ''ελαφρότητά του''.
Συμπέρασμα: Ουδείς ''χλευάζει'' και ''υποτιμά'' τον Τέρενς, επειδή δεν χρειάζεται. Τα καταφέρνει πολύ καλά και μόνος του, ''δοξάζοντας'' το υπουργείο Εξωτερικών, την κυβέρνηση και την Ελλάδα, στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, με τον οποίον ο Τέρενς Κουίκ, υποτίθεται ότι ασχολείται ως ''αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών'', αυτός δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψην, γνωρίζει ότι πρόκειται περί γραφικού ''παπατζή-ταξιδευτή''. Αρκετά ψέμματα ειπώθηκαν και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα δόθηκαν, από τον -με μηδενικό ουσιαστικό έργο σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό- υφυπουργό Τέρενς, ο οποίος υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη (και) του απόδημου Ελληνισμού. Και έργο ΔΕΝ είναι ο πολυ-τουρισμός με κρατικό χρήμα, βλακώδεις δηλώσεις, δημόσιες σχέσεις και ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Εκτός και αν ο κ. Κουίκ, νομίζει ότι απευθύνεται σε ''κάφρους''.
Αλλά στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, ο υφυπουργός, ''τιμά'' με το παραπάνω, το ''Kotzias Travel'', με χρήματα των άγρια φορολογούμενων, οικονομικά εξαντλημένων, Ελλήνων. Τιμά και την ''ημερήσια αποζημίωση'' γιά τα ταξίδια του στο εξωτερικό.
Εξυπακούεται ότι ένας αργόσχολος υφυπουργός Ελλάδας, έστω και ''τουρίστας-ταξιδευτής'', πρέπει να δείχνει και ''σπουδαίος, να έχει και... συνεργάτες, μαζί και αστυνομικούς φρουρούς. Ο κ. Κουίκ έχει 7+1 συνεργάτες, που ''ξύνουν τα νύχια τους'' και πληρώνονται υπερωρίες. 'Εχει και 5 αστυνομικούς-σωματοφύλακες.

Σημ.: Υπενθυμίζουμε ότι το 50ο ταξίδι του υφυπουργού Τέρενς, θα γίνει στον ''διεθνή διαστημικό σταθμό'' τον Οκτώβριο, με απόφαση που θα συνυπογράψουν οι υπουργοί Εξωτερικών και ''Διαστήματος'' (ΨΗΠΤΕ). Με αποστολή της NASA, επειδή, ίσαμε τότε, δεν θα είναι έτοιμο το -υπό κατασκευή- πρώτο ελληνικό ''διαστημικό λεωφορείο'' του υπουργού ΨΗΠΤΕ, το οποίο θα εκτοξευθεί με πύραυλο ελληνικής κατασκευής, με πρώτη ύλη (καύσιμα) πρωτοποριακή και καθαρά ελληνική: Κουτόχορτο, με μίγμα ''χόρτο'' Ζωνιανών και Καλαμάτας.
..........
Γ. Λυκ.  13 Απρ. '18

Κλείνοντας το παραπάνω άρθρο, μία σημερινή είδηση τράβηξε την προσοχή:
«Καλαμάτα: Μητέρα εγκατέλειψε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της (ηλικιών από 9 χρονών μέχρι 10 μηνών) στο γραφείο του εισαγγελέα, επειδή δεν μπορούσε να τα αναθρέψει-μεγαλώσει, λόγω οικονομικής οικονομικής κρίσης».
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο θλιβερό στην Ελλάδα, την τελευταία 6ετία. ''Λεφτά υπάρχουν'' μόνο γιά ασυνείδητους-αδίστακτους ''τουρίστες'' πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html