Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Ανακαλύφθηκαν Νέα Σχέδια στην Έρημο Nazca που Προβληματίζουν Περισσότερο (video)

]


Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View,

Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων και drones, οι αρχαιολόγοι έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν περίπου 50 νέα σχέδια στην γνωστή έρημο Nazca, που χαράχτηκαν στη γη από
έναν μυστηριώδη λαό πριν από πάρα πολλούς αιώνες.
Για έναν λόγο που οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπορούν να κατανοήσουν, ένας μυστηριώδης πολιτισμός δημιούργησε μαζικά γεωγλυφικά και φιγούρες στην έρημο Nazca στο Περού, τα οποία φαίνονται και διακρίνονται μόνο από ψηλά. Μερικά από αυτά και, ίσως, τα πιο χαρακτηριστικά είναι ένα θαλάσσιο πτηνό, ένα χέρι, ένας πελεκάνος, ένας κόνδορας, ένας γίγαντας, μία φάλαινα, μία αράχνη, μία μαϊμού, ένας σκύλος, ένα σκορπιός, ένα κολιμπρί και πάρα πολλά άλλα.
Χιλιάδες από αυτά τα περίεργα σχέδια καλύπτουν το αμμώδες έδαφος της επαρχίας Nazca, το οποίο εκτός από την περίεργη αμμουδιά φιλοξενεί διάφορα επιμήκη κρανία.
Οι γραμμές Nazca ποικίλλουν σε πολυπλοκότητα: Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί έχουν διακρίνει εκατοντάδες απλές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα. πάνω από 70 σχέδια ζώων, όπως είναι τα πουλιά, τα ψάρια, τα λάμα, οι ιαγουάροι και οι πιθήκοι ή οι ανθρώπινες μορφές και άλλα σχέδια που περιλαμβάνουν φυτομορφικά σχήματα, όπως τα δέντρα και τα λουλούδια.
Και όταν οι ειδικοί νόμιζαν ότι είχαν καταγράψει και βρήκαν όλα τα σχέδια στη Nazca, ήρθε μία στιγμή που μία νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με drones και δορυφόρους, αποκάλυψε 50 νέες γραμμές Nazca στο άγονο τοπίο της ερήμου.
Και ενώ τα περισσότερα από τα ήδη γνωστά σχέδια έχει υποστηριχτεί ότι δημιουργήθηκαν από ανθρώπους της Nazca, τώρα, για τα νέα ευρήματα, οι ερευνητές λένε ότι πιθανότατα χαράχτηκαν από τους πολιτισμούς των Paracas και Topará μεταξύ 500 π.Χ. και 200 ​​μ.Χ, πολύ πριν εκείνον της Nazca.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι σε αντίθεση με τις περίφημες γραμμές Nazca – οι περισσότερες από τις οποίες είναι ορατές από τον αέρα – τα νέα «γκράφιτι» που βρέθηκαν σε λόφους, ήταν ορατά στα χωριά, αναφέρει η National Geographic.
«Οι περισσότερες από αυτές τι φιγούρες είναι πολεμιστές (warriors)», λέει ο περουβιανός αρχαιολόγος Luis Jaime Castillo Butters, ένας από αυτούς που τα εντόπισαν. «Αυτά (τα σχέδια) θα μπορούσαν να εντοπιστούν από μια ορισμένη απόσταση, έτσι τα είχαν δει οι άνθρωποι, αλλά με την πάροδο του χρόνου, είχαν σβηστεί εντελώς».
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αιώνες πριν οι άνθρωποι της Nazca δημιούργησαν τις παγκοσμίου φήμης γραμμές Nazca. Οι άνθρωποι στην περιοχή πειραματίζονταν στην κατασκευή τέτοιων μαζικών γεωγλυφικών.
«Αυτό σημαίνει ότι είναι μια παράδοση πάνω από χίλια χρόνια που προηγείται των διάσημων γεωγλυφικών της κουλτούρας Nasca, η οποία ανοίγει την πόρτα σε νέες υποθέσεις σχετικά με τη λειτουργία και το νόημά της», δήλωσε ο αρχαιολόγος Johny Isla του Περουβιανού Υπουργείου Πολιτισμού που είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση και προστασία των γραμμών, είπε στο National Geographic .
Peruvian archaeologists have discovered more than 50 new examples of mysterious desert monuments traced onto the earth's surface in incredibly fine lines. The team collaborated with the GlobalXplorer initiative, founded by Sarah Parcak (@indyfromspace): https://on.natgeo.com/2q7HPwc 

Τα νέα σχέδια δεν έχουν ακόμη καταχωρηθεί ως μέρος της παγκόσμιας
κληρονομιάς της UNESCO, αλλά, ευτυχώς, δεν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σπύρος Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html