Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΠΕΡΙ ΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ



Όταν εμείς αναφερόμαστε σε λογικότητα, δεν έχουμε καμμία απολύτως σχέση με τον αρρωστημένο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ορθολογισμό του Καρτέσιου που ανέτεμνε ζωντανά ζώα, θεωρώντας τα... μηχανές, όπως μηχανή θεωρούσε άλλωστε και το Σύμπαν. Ο δικός μας "Ξυνός Λόγος", όπως θα έλεγε και ο παππούς μας Ηράκλειτος, οδηγεί σε μία λογικότητα που κάνει τον άνθρωπο
να σεβαστεί περισσότερο την ελ-λογο φύση του αλλά και την έννοια του Ιερού (Γερού). Για εμάς, ο Κόσμος και οι Θεοί, επιδέχονται λογικής ερμηνείας, γιατί εκφράζουν ευταξία και αρμονία, και το μεγαλύτερο επίτευγμα των προγόνων μας και δώρο προς την ικανή να τους ακούσει ανθρωπότητα,είναι η λογική ερμηνεία του Κόσμου. Εκεί, σε αυτή την κορυφή, σταματάει η δική μας λογικότητα, όχι στην ανοησία του Γαλιλαίου ότι δήθεν "μετράει" μόνον ό,τι μπορέι να μετρηθεί. 

Ο Χριστιανισμός έχει κάνει τεράστια καταστροφή στα μυαλά των ανθρώπων που παραμένουν μέσα στα δικά του πλαίσια, είτε πιστεύουν πως είναι οπαδοί του, είτε πιστεύουν ότι είναι αντίπαλοί του. Κάνε μια συζήτηση με αυτο-οριζόμενο ως "άθεο" για την έννοια του Ιερού και θα σου φύγει κάθε απορία.
Βλάσης Γ. Ρασσιάς
 http://telxinis.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html