Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Αλβανική ραδιοτηλεόραση: Ο Κατσιφάς ήταν μέλος της …Χρυσής Αυγής- Το ΥΠΕΞ ζητά εξηγήσεις από την Αλβανία για τον θάνατο του ομογενή



Η αλβανική αστυνομία έχει εξαλείψει τον πολίτη Κωνσταντίνο Κατσιφά,  ο οποίος το πρωί της Κυριακής άνοιξε πυρ εναντίον της στους Βουλιαράτες, ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη εορτή  της Ελλάδας, γράφει η αλβανική ραδιοτηλεόραση.


Η αστυνομία τον καταδίωξε. Προέβη σε κλήσεις για να παραδοθεί. Μετά την άρνησή του να παραδοθεί η αστυνομία τον εξάλειψε.


Ο Κατσιφάς ήταν 35 χρονών, ζούσε στην Ελλάδα, αλλά βρισκόταν στην Αλβανία επί αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης είναι εξτρεμιστής του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.  Δημοσιεύθηκαν εικόνες των εξτρεμιστικών συμβόλων,  όπως σημειώνεται.


rtsh.al


--
               


Το ΥΠΕΞ ζητά εξηγήσεις από την Αλβανία για τον θάνατο του ομογενή: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε «Απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής», τονίζει σε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ  
Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών  

 Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.   Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία επειδή κατέβασαν την ελληνική σημαία που ανήρτησε. Στην συνέχεια ο Κατσίφας, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. 
Οι ειδικές δυνάμεις μετά από καταδίωξη τον εντόπισαν στην ορεινή πλευρά του χωριού Βουλιάρατη. Του ζήτησαν να παραδώσει το όπλο του και να παραδοθεί ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε αλλά άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.     Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν και ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.   Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:   «Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του. 

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα». Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html