Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Στις 26 Νοεμβρίου ενοποιούνται τα τελωνεία Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου!!



Η συμφωνία ενοποίησης των τελωνείων Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας αναμένεται να υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πέγια  (Κοσσυφοπέδιο) και αναμένεται να εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.



Ο Λουλζίμ Ραφούνα, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, επίσης σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αλβανίας για τα τελωνεία και την φορολογία, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ‘Ελεύθερης Ευρώπης’ ότι σε αυτήν την υπόθεση και οι δύο κυβερνήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εναρμόνισης της απαραίτητης τεκμηρίωσης των εμπορευμάτων που κυκλοφορούν μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας.


Επισημαίνεται ότι αυτή η συμφωνία σχεδιάζει να μην απαιτούνται περιττά έγγραφα αλλά να αναγνωρίζονται αμοιβαία τα έγγραφα των δύο κρατών.


Για τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, μια τέτοια απόφαση θα διευκόλυνε τη ροή των αγαθών και των δύο χωρών και θα αυξήσει τη δυνατότητα κοινών επενδύσεων.


njekomb.com


--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html