Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

[Ντροπή στη ΝΔ!] Κατά της Ελευθερίας του Λόγου, η επαναφορά του Νόμου περί βλασφημίας




[Να αποσυρθεί άμεσα!]

Τις νέες προτάσεις ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου.
Σύμφωνα με το νόμο περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων προβλέπεται φυλάκιση έως και 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα
καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις αλλαγές ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι « με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο».
Δηλαδή ξεχάσαμε την περιοδική Εξέταση στις 9 Μαΐου 2016 του Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και τη σύσταση της Βραζιλίας «να εξασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή, με μέτρα όπως η αποποινικοποίηση της βλασφημίας, και την προστασία των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, των άθεων και τους αγνωστικιστών» που ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τότε στήριξε.
Υπενθυμίζεται ότι με τον συγκεκριμένο νόμο διώχθηκε ο blogger Φίλιππος Λοΐζος για την σατυρικού περιεχομένου σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος»

Να αποσυρθεί άμεσα!

*
ΥΓ:Διαβάστε δική μας ανάρτηση 22/06/2016: Να αποσυρθεί άμεσα ο Νόμος περί Βλασφημίας

1 σχόλιο:

  1. Όταν όμως η Εκκλησία καθυβρίζει τον Κομφούκιο ή άλλες θρησκείες ονομάζοντάς τες παγανιστικές ή αιρετικές θα επέμβει ο Εισαγγελέας αυτεπάγγελτα ή θα κάνει τα στραβά μάτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html