Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Αποτελούν «διαφορετικότητα» οι άνθρωποι με διαφορετικό προσανατολισμό φύλου;



Τροφή προς συζήτηση από το δικηγόρο του Διαβόλου [Ο ομοφυλόφιλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν διαφέρει σε τίποτα από τον ετεροφυλόφιλο ή οποιονδήποτε άλλον ώστε να θεωρείται »διαφορετικός» ή »μειονότητα»  ή ξεχωριστός κ.α.]
Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 5, παράγραφος 2
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής,
της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

*

(η μη ακλόνητη) Άποψη μου: Δεν υπάρχει καμιά »διαφορετικότητα» κατά τη γνώμη μου, ανάμεσα στους ανθρώπους με διαφορετικούς προσανατολισμούς, φύλο (με δεδομένο ότι ένα σεβαστό ποσοστό σε όλα τα θηλαστικά παρατηρείται η φυσιολογική πρακτική της συνουσίας με το ίδιο φύλο)  και χρώμα, και γι’ αυτό το λόγο καμιά προσθήκη δεν ήταν μάλλον, απαραίτητη για να προστατεύσει τα αυτονόητα (τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που δεν το κατανοούν, είναι άλλο θέμα). Ο ομοφυλόφιλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν διαφέρει σε τίποτα από τον ετεροφυλόφιλο ή οποιονδήποτε άλλον ώστε να θεωρείται »διαφορετικός» ή »μειονότητα»  ή ξεχωριστός κ.α.
Επομένως, ίσως θα πρέπει να διαφωνήσω με την άποψη/απογοήτευση της Διεθνούς Αμνηστίας που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html