Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Παγκόσμια αποκλειστικότης: Γιατί δεν πήγε ο Αρχιεπίσκοπος σε δείπνο και παρέλαση


[Ερευνά πυρετωδώς ιερά σκάνδαλα και δεν προκάνει]

Η απουσία τουΑρχιεπισκόπου από τις εκδηλώσεις των 200 ετών από το 1821 προὐκάλεσε πανεθνικήν, παλλαϊκήν και παγκοσμίαν συγκίνησιν και ανησυχίαν. Ανεγράφησαν διάφοροι αιτίε εις τα

πρωτοσέλιδα του έγκυρου διεθνούς Τύπου, με επικρατεστέρας την δυσαρέσκειαν διότι η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία δεν εμνημόνευσαν επικαίρως την αποφασιστικήν  συμμετοχήν του κλήρου στην Επανάσταση, με κορυφαίαν την ευλογία του λαβάρου της Αγίας Λαύρας από τον Παλεόν Πατρόν Γερμανών (πίναξ-1), του οποίου η σεμνότης εμπόδισεν την αναγραφήν του συμβάντος εις τα «Απομνημονεύματά» του. Όμως η αλήθεια είναι η εξής. Ο κ.Γιάννης Λιάπης (φωτ.2 από επίσκεψιν σε μονήν φρούριον της Ορθοδοξίας), είναι απασχολημένος να πρωτοστατεί στις μακροχρόνιες και χρονοβόρες ανακρίσεις δυο προσφάτων ατυχών συμβάντων:

Α. «Αγρίνιο: Συγκλονιστική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης από ιερέα!» (karvasaras.gr/ , Ιανουάριος 26 2021), που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Ladylike και πήρε ευρύτατη δημοσιότητα. Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Ladylike) παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του. Στη δική της ιστορία, δράστης είναι ο θείος της, ο εξομολογητής της.

 Συνέχεια 

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html