Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ιερέ (δαπανηρέ) οικολογικέ κρουαζιέρε


Ο πατριάρχης του ‘Κύκλου της Πάτμου’ των €κατομυρρίων

Ιερέ (δαπανηρέ) οικολογικέ κρουαζιέρε
Ο πατριάρχης επί των κυμάτων  Δουνάβεως αγωνιά για το περιβάλλον
Ο πατριάρχης επί των κυμάτων Δουνάβεως αγωνιά για το περιβάλλον
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Kύριε Ροΐδη,
Eνώ ο Άρχων των πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων κ.Κυριακίδης της ροζ  Espresso και της πατριαρχικής ΜΚΟ Ρωμιοσύνη κρύβεται και ενώ ο Λαυρέντιος της Αρχιεπισκοπής και των πατριαρχείων κλείνεται (προσωρινά υποθέτω, λόγω ανηκέστου
βλάβης κλπ) στον Κορυδαλλό, έσκασε και το ιερό απόστημα του «οικολογικού» (sic) «Κύκλου της Πάτμου». Ιδού άλλη μια αμαρτωλή «Αλληλεγγύη-Αποστολή» των σάπιων κοτόπουλων του κ.Φουρλεμάδη, που δεν επιστρέφει τα εκατομμύρια που χρωστά στο Δημόσιο, χωρίς να την καταγγέλλει κανείς, ούτε έστω ένας από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν λέει να ανατρέψουν την κοινωνική αδικία. Ομολογώ πως και μόνο η λέξη Πάτμος μου φέρνει στο νου τα διάφορα απερίγραπτα σκάνδαλα, όχι μόνο οικονομικά, της εκεί πατριαρχικής μονής, στην οποία αρχικά ο πατριάρχης προσπάθησε να κρύψει τον μητροπολίτη Απαμείας, υποδιευθυντή του πατριαρχικού super market θαυμάτων, λειψανεμπορίας και παιδεραστιών της Μ. Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης. Στην εντυπωσιακή ειδησεογραφία του «Κύκλου», που κουβαλάει τόσες αμαρτίες λες και δραπέτευσε από κάποιο κύκλο της Κόλασης του Δάντη,  λείπει σχεδόν από παντού ένα κρίσιμο στοιχείο: Η αρπακτική οργάνωση που οργανώνει «συμπόσια» από το Β.Πόλο ως τον Αμαζόνιο, όπως όλα δείχνουν συνδέεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον Πατριάρχη Δημήτρη Αρχοντώνη: «Ο ‘Κύκλος της Πάτμου’ δημιουργήθηκε στην Πάτμο με σκοπό να «παντρευτεί» η θρησκευτική συνείδηση με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία. «Έχουμε οργανώσει αντίστοιχα συμπόσια σε κρουαζιέρες στην Μαύρη Θάλασσα, στον Δούναβη, στην Αδριατική, στον Μισισιπή αλλά και στην Αρκτική!», Μπλεγμένη σε χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών βρίσκεται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κύκλος της Πάτμου». Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνδέεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
—–Αντιγράφω από την iefimerida: «Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική! Ο Κύκλος της Πάτμου, σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”,
Πατριαρχικόν παγοθραυστικόν (ενοίκιον  €600.000)
Πατριαρχικόν παγοθραυστικόν (ενοίκιον €600.000)
είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο! Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχουν συμμετάσχει σε αυτό. Ο Κύκλος της Πάτμου έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ».
—–Υποψιάζομαι ότι το ευσεβές ‘ΒΗΜΑ’ του πανεπιστημιακού (σε πανεπιστήμιο του Γαλαξία της Ανδρομέδας) κ.Ψυχάρη, τ.διοικητή του αγίου Όρους και Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, αποφεύγει να ρωτήσει, αν και γνωρίζει, μήπως το εν λόγω παγοθραυστικό ναυλώθηκε για να κάνει τη φιγούρα του ο πατριάρχης στην Αρκτική το 2007. Αναφέρομαι στο «Ζ΄ εν πλώ οικολογικό συμπόσιο, ‘Αρκτική ο καθρέφτης της ζωής’», αρχές Σεπτέμβρη, στο οποίο συμμετείχε και ο πατριάρχης, αλλά δεν υπάρχουν γι’αυτό εκτεταμένες πληροφορίες στο Διαδίκτυο.Αυτό που ήταν εξ αρχής ύποπτο είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έπασχε από χριστιανική σεμνότητα και δεν διέθετε ούτε δική της ιστοσελίδα, ούτε το οικουμενικό πατριαρχείο στις δικές του ιστοσελίδες την ανέφερε πουθενά. Μπορούμε όμως να εικάσουμε πως το πατριαρχικό παγοθραυστικό που ασχολήθηκε με το δράμα της Αρκτικής το 2007 είναι το ίδιο με αυτό του άφαντου «Κύκλου». Είναι γνωστές οι «οικολογικές» ανησυχίες του πατριαρχείου οι οποίες προς το παρόν περιορίζονται σε διάφορες πολυδάπανες κρουαζιέρες με τα λεφτά των χρεοκοπημένων Ελλήνων φορολογούμενων και με γενναίες δωρεές μαικήνων, που ενδεχομένως απολαμβάνουν τη φύση από το εξοχικό τους της καταπατημένης παραλίας ή μετακινούνται με “οικολογικά” ελικόπτερα και κόττερα. Η ανθρωπότητα και η οικολογία δεν έχουν δει κάποιο καλό από αυτά τα κοσμικά ταξιδάκια των celebrities, όπως ο Αγάς Χαν, που διακοσμούν την πατριαρχική οικολογική φαρσοκωμωδία, η οποία καταλήγει πάντα σε αφόρητες κοινοτοπίες του πατριάρχη για το περιβάλλον, που δεν απασχόλησαν ποτέ κανέναν, ούτε βρήκαν κάποια θέση στην επιστημονική βιβλιογραφία και στο διεθνή Τύπο. Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να μας επισημάνει κάποιος μια έστω διαμαρτυρία του πατριαρχείου για κάποιο συγκεκριμένο οικολογικό έγκλημα, μία έστω σύγκρουσή του με οικονομικά συμφέροντα που απειλούν το περιβάλλον, μια έστω συμμετοχή του σε δράσεις οικολογικών οργανώσεων, μια έστω οικονομική του συνδρομή σε κάποια οικολογική οργάνωση, μια έστω διαφοροποίησή του από ιερές οικολογικές μπίζνες των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου.
—–Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι κόλακες πολιτικοί, που δεν διστάζουν να κλείσουν τα μάτια στην πατριαρχική ντόλτσε βίτα και να αραδιάσουν ασύστολα ψέματα προκειμένου να αποσπάσουν την πατριαρχική εύνοια. Ένας από δαύτους και ο ανατροπέας του γλυκού νερού κ.Τσίπρας, που δήλωσε σε μια από τις συναντήσεις του με τον πατριάρχη: «Και θα ήθελα κλείνοντας να μου δώσετε την ευκαιρία ναεξάρω την σημαντική παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μέσα από αυτή την οικουμενική οπτική πάντοτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν τα κρίσιμα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας είτε αυτό έχει να κάνει με την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, των επιπτώσεων της διατροφικής κρίσης, είτε αυτό έχει να κάνει με την συμφιλίωση των λαών, τον διαθρησκειακό διάλογο, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και κρίσιμος για την εποχή μας, είτε αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τις οποίες τιμούμε και ενθαρρύνουμε» (30.1.2011).
—–Να τις ενθαρρύνεις όσο θέλεις, αλλά με τα δικά σου λεφτά, όχι με των φορολογούμενων. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (13.12) ο κ.Γιώργος Σταματόπουλος εκφράζει την απορία γιατί η Εκκλησία κινείται για να αποσπάσει κοινοτικά κονδύλια για το (αόρατο) «φιλανθρωπικό» της έργο. Αναρωτιέται αφ’ενός γιατί δεν χρησιμοποιεί την τεράστια περιουσία της, αφ’ετέρου γιατί τα κονδύλια αυτά δεν διατίθενται στους (εκλεγμένους από τους πολίτες) Δήμους, που διαθέτουν μηχανισμούς κοινωνικής πρόνοιας: «Ένα φιλετάκι γης να πουλήσει η Εκκλησία μπορεί να στεγάσει και να θρέψει όλους τους άστεγους, τους πεινώντες και τους διψώντες», Αυτό το καίριο ερώτημα όφειλε να το έχει υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται συν τοις άλλοις ότι στηρίζει και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όπου διαθέτει και εκπροσώπους. Δεν το κάνει και προσωπικά τολμώ να πω ότι θεωρώ ύποπτη αυτήν την εκφρασμένη επίσημα από τον κ.Τσίπρα πίστη στην ελέω Θεού ελεημοσύνη, ειδικά αν συνυπολογιστούν δεκάδες ιερές σιωπές αυτού του κόμματος και δεκάδες ιερές ανοησίες που έχει εκφράσει ο Πρόεδρός του. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη, ας μας απαντήσει.
ΠΗΓΗ:http://roides.wordpress.com/2012/12/19/19dec12/

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας,
    Η ευγένεια κι η δεοντολογία μεταξύ των μπλογκς απαιτεί την ακριβή αναφορά της πηγής. Το άρθρο φαίνεται σαν να το έχετε γράψει εσείς. Δεν είναι σωστό.

    Η πηγή: "Ροΐδη Εμμονές" http://roides.wordpress.com/2012/12/19/19dec12/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ,,ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ!!ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΒΙΑΣΥΝΗ,,ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΑΜΕΣΑ

      Διαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html