Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

“Ούρα Ελληνικά”






Πρώτα είχαμε τον Δούρειο Ίππο κι ύστερα τα κάτοπτρα του Αρχιμήδη που πυρπόλησαν τον Ρωμαϊκό στόλο.  Μετά, το “Υγρό Πύρ” -το “Ελληνικό Πυρ”, όπως είναι γνωστό στη Δύση- που κατέστρεψε τις ορδές των Αβάρων και των Βαράγγων.  Όπλα πρωτοποριακά, προϊόντα μοναδικά του Ελληνικού πνεύματος και της εφευρετικότητας.
Κάποιος Ελληναράς μουστακαλής και βαρύγδουπος, θέλοντας προφανώς να μη μείνει πίσω
απο τους αρχαίους ημών προγόνους, εφεύρε τώρα ένα νέο όπλο για να πολέμησει αυτούς που θεωρεί εχθρούς: τα ούρα!  Έτσι, όπως λέγαμε μέχρι τώρα “Αίμα Ελληνικό” τώρα θα λέμε και “Κάτουρο Ελληνικό”.  Γνήσιο κάτουρο, φιλτραρισμένο απο ξένα στοιχεία, απο την ίδια πηγή μ’ αυτό του Μεγαλέξαντρου και του Λεωνίδα, να ‘ουμε.  Σε μια έξαρση πατριωτισμού  -σαν να τον βλέπω τώρα να στρίβει το κατάμαυρο μουστάκι και να σουφρώνει τα φρύδια- ο Ελληναράς όρμησε ηρωϊκά και κατούρησε την πόρτα ενός καναλιού της TV που προβάλλει Τούρκικες σαπουνόπερες.  Θεώρησε, υποθέτω, πως έτσι κατουρούσε και τους Τούρκους, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και όλο του το σόι και το χαρέμι.  Περίπου όπως κάποιοι ραντίζουν με αγιασμό για να ξορκιστεί το κακό.  Λεβεντιά ο τύπος μα αν φώναξε “ΑΕΡΑ” καθώς ορμούσε, δεν το γνωρίζω.
Και το μεν κανάλι είναι ακόμα εκεί το ίδιο κι η Τουρκιά.  Κι ο Σουλεϊμάν παραμένει ένας απο τους μεγαλύτερους στρατηλάτες της ιστορίας, όσο κι αν δεν μας αρέσει.  Όσο για την Ελλάδα, έγινε ρεζίλι διεθνώς μ’ αυτήν την επίδειξη αηδιαστικής, εμετικής βαρβαρότητας και κατώτατης πολιτιστικής και πολιτικής υποστάθμης.
Αναρωτιέται κανείς αν αυτά είναι τα μαθήματα ήθους, Ελληνικού πολιτισμού και κοινωνικής συμπεριφοράς που διδάσκει η Ναζιστική “Διάπλαση των Παίδων” στα άμοιρα παιδάκια που μαντρώνει στα σχολεία δημιουργίας βαρβάρων.  Ρητορική βέβαια η ερώτηση.  Μ’ όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Εσείς όμως που τους ψηφίσατε, θα το ξανακάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html