Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ "ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ



Συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών και κλεπταποδοχή Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 23 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ρολόγια, λιωμένο ασήμι, εργαλεία επεξεργασίας χρυσού, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Εξιχνιάστηκε χθες (02-08-2013) ύστερα από μεθοδική ερεύνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διάρρηξη ενεχυροδανειστηρίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 23, 26 και 37 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής - διάθεσης προϊόντων
εγκλήματος και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και ανάλυση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διασαφηνίστηκαν οι ρόλοι, οι σχέσεις και η δραστηριότητα τους.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος την 04/05-05-2013 διέρρηξε ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ρόδου και αφού αφαίρεσε διάφορα ενέχυρα τα παρέδωσε στον 26χρονο προκειμένου να τα πουλήσει.
Ο 26χρονος διέθεσε τα κλεμμένα ενέχυρα στον 37χρονο έναντι του χρηματικού πόσου των 8.000 ευρώ, μέρος των οποίων εισέπραξε άμεσα και μοιράστηκε με τον 23χρονο, ενώ παράλληλα αγόρασε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε ως προϊόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι (ο 23χρονος με τον 26χρονο) προσήχθησαν προχθές (01-08-2013) στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξετάσθηκαν, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού στο σπίτι του 37χρονου, ο όποιος κατά τη διάρκεια της απουσίαζε.
Από την εν λόγω έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) γραμμάρια ασήμι λιωμένο
  • Πάνω από διακόσια (200) νομίσματα παλαιάς κοπής και χάλκινα
  • Εξήντα ένα (61) τεμάχια κοσμημάτων
  • Σαράντα (40) ρολόγια
  • Είκοσι τρία (23) εργαλεία εργαστηρίου επεξεργασίας χρυσού
  • Δεκαέξι (16) κινητά τηλέφωνα
  • Τέσσερις (4) φωτογραφικές μηχανές
  • Πλήθος τεμαχίων φο-μπιζού διαφόρων ειδών
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 5,5 γραμμαρίων
Ένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα αναγνωρίστηκε ως προερχόμενο από την διάρρηξη του ενεχυροδανειστήριου και αποδόθηκε, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κ αλούνται οι πολίτες, που έχουν πέσει θύματα κλοπής να μεταβούν για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων .
Ο 37χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


πηγή:http://www.astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html