Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος από αγνώστους


Επίθεση από 30 αγνώστους δέχθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" για τη φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα (Pics)



Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Πρώτου Θέματος από τουλάχιστον 30 αγνώστους λίγο μετά τις 8 το βράδυ, επί της οδού Αγράφων 5 στο Μαρούσι.
Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και κουτιά από μαύρες και κόκκινες μπογιές, όπως αναφέρει
δημοσίευμα της ίδιας της εφημερίδας, ενώ έσπασαν τη τζαμαρία στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η εφημερίδα.
Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.
Αφορμή για την επίθεση ήταν η φωτογραφία του Παύλου Φύσσα που τον έδειχνε να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της φίλης του (λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε), την οποία δημοσίευσε πρόσφατα το "Πρώτο Θέμα" στο εξώφυλλο του.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.






Η ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση:
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.
Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων".
Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ
Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
"Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου", δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι "Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, από όπου κι αν προέρχεται".
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δικαιολογείται η επίθεση
Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της . Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα.
Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολίασαν την επίθεση στην εφημερίδα:
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας.
 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html