Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εκτός ταμείου η Χρυσή Αυγή


 

 Με μεγάλη πλειοψηφία, 235 «ναι», 34 «παρών» επί 269 παρόντων βουλευτών πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Έπειτα από εντάσεις, αντεγκλήσεις, στις 00.44 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Τηλεόραση και τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια εγκρίθηκαν με τις ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (149 σε σύνολο 269) και «όχι» είπε σύσσωμη η αντιπολίτευση. 
Η ονομαστική ψηφοφορία για την 851 τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ. Μαζί, σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν οι τροπολογίες 874 για τη ΝΕΡΙΤ και 855 για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση για «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα», ενώ σημείωσε ότι τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί.

Τα αποτελέσματα για την 855 τροπολογία ήταν: 149 «ναι» και 120 «όχι»
Η τροπολογία 855 περιλαμβάνει τη ρύθμιση του παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών και προβλέπει τη δυνατότητα εξάντλησης του υποχρεωτικού ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ θεσπίζει και το δικαίωμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να αλλάζουν την περιοχή τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εντός των ορίων τους.

Συγκεκριμένα προβλέπει: - αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή υπαλλήλου - θα τηρείται από τους διευθυντές των σχολείων Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού - παρατείνεται η θητεία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 - οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης - οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους - εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μετάταξης εκπαιδευτικών η ρύθμιση του άρθρου 82 παρ. 9 του νόμου 4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος - προστίθενται 3 παρεχόμενες ειδικότητες στα ΙΕΚ και αναδιαμορφώνονται οι ειδικότητες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ.

 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/politiki/article/klinoun-tin-kanoula

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html