Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Συνέλαβαν τη... μισή αλβανική συμμορία πριν βγει από τα σύνορα



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης
Για τη υπόθεση συνελήφθησαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο της Καστοριάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας (18 και 19 χρονών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πράξεις

κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (οπλοχρησία) και περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδος).

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν.

Τους πρόλαβαν στα σύνορα
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν σε αγροτική περιοχή μεταξύ Χιονάτου και Κομνηνάδων Καστοριάς, εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, το οποίο διαπίστωσαν ότι ανήκει σε 67χρονο  κάτοικο Πετροπουλακίου Καστοριάς.

Οι αστυνομικοί αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του, πήγαν στο σπίτι του και διαπίστωσαν ότι αυτός και η 62χρονη σύζυγός του είχαν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας από τέσσερις άγνωστους δράστες οι οποίοι μεταξύ άλλων έκλεψαν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ τους είχαν ακινητοποιήσει δένοντάς τους με σεντόνια μέσα στο μπάνιο.

Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 4 άντρες να περπατούν προς την ελληνοαλβανική οριογραμμή. Μετά από καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο ενώ οι άλλοι δυο εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής κατάφεραν να ξεφύγουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες μαζί με τους δύο που διέφυγαν είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε ληστείες με την απειλή ή χρήση κυνηγετικών όπλων σε αραιοκατοικημένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Καστοριάς.



Πηγή :eglimatikotita.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html