Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τελικά, το δάκρυ του Ταξιάρχη στη Ρόδο, οφείλεται σε… (ταχυδακτυλουργικό) «θαύμα»


Στην x-ταλιμπανική εφημερίδα «Πρόοδος» του "επενδυτή" και μεγάλου άρπαγα  Μάργελου διαβάζουμε :
Sat, 11/02/2013 - 18:10
Το δάκρυ του Ταξιάρχη οφείλεται σε θαύμα!
 

Γράφει η Ά- Σ
Μπορεί ορισμένοι να πίστεψαν ότι τα δάκρυα του Ταξιάρχη δημιουργήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, όμως, το επίσημο πόρισμα που εστάλη χθες από την 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και δημοσιεύει σήμερα η

«ΠΡΟΟΔΟΣ», χαρακτηρίζει άριστη την κατάσταση της εικόνας. Ο Άγιος δάκρυσε!
 

Στην επιστολή – πόρισμα το οποίο έχει ημερομηνία 1η Νοεμβρίου έτους 2013 και απεστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς 4η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού αιτήματός σας, που αφορά στην περιγραφή της κατάστασης διατήρησης της φορητής εικόνας μεγάλων διαστάσεων του Αρχάγγελου
Ταξιάρχη Μιχαήλ από τον κοιμητήριο ναό της Ιαλυσού, σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από την πρώτη διενεργηθείσα αυτοψία στις 26 Οκτωβρίου έτους 2013, από τον Φώτη
Σιδηρόπουλο και τη δεύτερη στις 31 Οκτωβρίου έτους 2013, από τον Σωτήρη Πατατούκο, συντηρητές έργων τέχνης και αρχαιοτήτων της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση στον ξύλινο φορέα, στα χρωματικά στρώματα και στο βερνίκι.
Η εικόνα είχε συντηρηθεί από τον κ. Πατατούκο και την αισθητική αποκατάσταση πραγματοποίησε ο κ. Σιδηρόπουλος το έτος 2010, και έκτοτε δεν υπάρχει καμία μεταβολή της κατάστασης διατήρησής της, η οποία είναι άριστη».
 




ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ:
 

Σχετικά πρόσφατα λοιπόν, ο κ. Πατατούκος είχε συντηρήσει την εικόνα. Από τότε, δεν ξέρουμε πόσες φορές δάκρυσε, δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες έβγαινε σταδιακά από κάτω, κάποια υγρασία που είχε μείνει από τη συντήρηση.
 

Ο ίδιος ο κ. Πατατούκος τώρα, κρίνει ότι όλα τα έκανε καλά τότε, ότι η εικόνα είναι μια χαρά, και ότι αυτό που βγαίνει δεν είναι τίποτε άλλο παρά δάκρυα και μόνο δάκρυα!!!..
 

Την εικόνα λοιπόν, τα χρώματα της, τα εξέτασαν οι αγιογράφοι μετά από παραγγελία του Δεσπότη ο οποίος ήθελε ένα πιστοποιητικό θαύματος… 
Τα δάκρυα όμως τα εξέτασε κανείς; Έγινε κάποια ανάλυση τους; 

Μήπως τελικά δεν ήταν υγρασία που την ξέρασε το ξύλο; Μήπως ήταν νεράκι της βρύσης με το οποίο κάποιος ράντισε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο την εικόνα;

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Η μάνα σου καλά είναι? δόστης πολλά χαιρετίσματα....ένας εκ των γαμιάδων της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε άνθρωποι, αυτό δε συνέβει μόνο μια στιγμή αλλά από το πρωί. Δε στέκει αυτό που λέτε. Για θαύμα κάνουν λόγο οι πιστοί στην Ρόδο, που αναφέρουν ότι από νωρίς το πρωί όταν άνοιξαν τις πόρτες τις εκκλησίας στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού, συνειδητοποίησαν ότι οι δυο εικόνες του Ταξιάρχη δάκρυζαν!

    Έκτοτε πλήθος πιστών συρρέει στην εκκλησία για να προσκυνήσει την Εικόνα. Τώρα συνεχίζει να δακρύζει η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη.

    Όπως αναφέρει το rodosreport. gr, περίπου στις δυο το μεσημέρι, στο σημείο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλος, ο οποίος προσκύνησε την εικόνα, την εξέτασε και έδωσε εντολή να μεταφερθεί στην Εκκλησία της Ιαλυσού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ακολουθήσει παράκληση.

    Ήταν αρκετά προσεκτικός και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μέχρι να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται, αν και φαίνεται να πιστεύει ότι πρόκειται για θαύμα του Ταξιάρχη εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις κάποιου άλλου γεγονότος που να προκαλεί τα δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html