Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ)


Τι ζητείται πλέον από τους δεκαεννιάχρονους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3176/13-12-13, τεύχος Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων καταγραφής, στρατολογικής.... παρακολουθήσεως και απογραφής στρατευσίμων.
Με την απόφαση, που... υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Δημοσίας Τάξεως, προσδιορίζονται τα στοιχεία που πρέπει εφεξής να αναγράφονται στα δελτία απογραφής.

Θα διαπιστώσει κανείς ότι η διαδικασία κάθε άλλο παρά απλουστεύεται, αφού, εκτός από τα απαραίτητα, ζητείται πληθώρα στοιχείων που λίγο ή πολύ αλληλοεπικαλύπτονται (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.λπ.).
Πέρα από την αναφορά στρατολογικών στοιχείων (αρμόδια στρατολογική υπηρεσία και στρατιωτικός αριθμός), ζητούνται τα ακόλουθα:
✓ Ληξιαρχικά στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας καθώς και ημερομηνία και έτος γεννήσεως. ✓ Στοιχεία ταυτότητας: αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Αοφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Μητρώο Αρρένων Δήμου στον οποίο είναι γραμμένος ο στρατεύσιμος. ✓ Διεύθυνση διαμονής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τηλέφωνα επικοινωνίας. ✓ Γραμματικές γνώσεις, ειδικές γνώσεις και ικανότητες (ναυταθλητισμός, κολύμβηση, πολεμικές τέχνες, άδεια οδήγησης κ.λπ.), ξένες γλώσσες και βαθμός γνώσεώς τους, θρήσκευμα, επάγγελμα του γονέα τους, επάγγελμα που ασκούν οι ίδιοι και χρονικό διάστημα ασκήσεώς του. Η δήλωση του θρησκεύματος είναι προαιρετική ✓ Σωματομετρικά στοιχεία, ομάδα αίματος και τυχόν παθήσεις. ✓ Ζητείται επίσης να δηλωθούν η προτίμηση Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων και η επιθυμία κατατάξεως στις Ειδικές Δυνάμεις.
Η απογραφή γίνεται κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο οι στρατεύσιμοι διανύουν το 19ο έτος της ηλικίας τους, ενώ όσοι έχουν την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού μπορούν να απογραφούν έως την προηγούμενη της ημερομηνίας που υποχρεούνται να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω λήξεως ή διακοπής της νόμιμης παραμονής τους έξω από αυτές.
Να σημειωθεί ότι αποδεικτικό καταθέσεως δελτίου απογραφής δεν εκδίδεται από τις στρατολογικές υπηρεσίες (Σ.Υ.) και τα ΚΕΠ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ (www.stratologia.gr), πληκτρολογώντας τον στρατιωτικό αριθμό τους ή τον αριθμό της ταυτότητάς τους.
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22/12/2013 – Σ.Λ.)

Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/12/blog-post_3498.html#ixzz2oKz8nj3i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html