Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Έλεος! Υπερασπίζονται τον Κολοκοτρώνη οι υπερασπιστές του Κουφοντίνα!

Όσα έγιναν χθες στη Βουλή μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από το ότι μας κάνουν να συμπαθήσουμε (για λίγο μόνο) το γιο του Επίτιμου, αποδεικνύουν ποιο
είναι το πραγματικό πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κι αν έχει κανείς καμιά αμφιβολία θα σιγουρευόταν ακούγοντας τον… εργατολόγο κ. Μητρόπουλο, πρώην εξέχων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με τα εκατομμύρια από τις εργατικές δίκες, να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας. Να μην καταργηθεί το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών, "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", γιατί θα τον ξεχάσουμε τον Γέρο του Μοριά, είπε όλο στόμφο και εθνική έπαρση ο κ. Μητρόπουλος.
Να μην καταργηθεί και κάποιο Ίδρυμα Ελευθερίας στο Μεσολόγγι γιατί εκεί πάλεψαν για να μας ελευθερώσουν, συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πέσαν τα μπετά του Κοινοβουλίου από την έκφραση ιερής οργής της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτό το ατόπημα της κυβέρνησης. Η οποία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνά την ιστορία της χώρας επειδή καταργεί δύο φορείς που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχαν και που όλοι πλήρωναν επί χρόνια.
Θα πει κανείς: Θα σωθούμε με μερικά χιλιάρικα που είχαν κρατική επιδότηση αυτά τα ιδρύματα; Μα ακριβώς αυτή η νοοτροπία μας έφερε μέχρι εδώ. Φτιάχνοντας ένας τεράστιο κράτος με φορείς και γραμματείες που εκτός από χιλιάδες άχρηστους υπαλλήλους είχαν μηδενικό έργο και πολλές περισσότερες απαιτήσεις, η Ελλάδα κατάντησε ο παράδεισος της γραφειοκρατίας, της κομματοκρατίας και του βολέματος σε κάποιο φορέα που έφτιαχναν οι πολιτικοί για να δείξουν ότι κάνουν έργο.
Υπ’ αυτή τη λογική γιατί να καταργηθεί και ο Οργανισμός για την αποξήρανση της Κωπαϊδος. Να διατηρηθεί ώστε να θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρχε εκεί λίμνη. Και πολύ ορθή ήταν η απάντηση του Μητσοτάκη. «Μου έκανε εντύπωση που αναφερθήκατε στο ίδρυμα «Γέρος του Μοριά». Πείτε μου ειλικρινά πιστεύετε ότι θα σώσουμε τη μνήμη του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου Μοριά, μόνο αν συνεχίσει να λειτουργεί το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»; Τότε να κάνουμε κι ένα Ίδρυμα Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αθανασίου Διάκου και Γεωργίου Καραϊσκάκη και δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου. Νομικά πρόσωπα για να μην προσβάλλουμε τη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης!» είπε ο υπουργός.
Απίστευτα πράγματα. Να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής της ιστορίας της Ελλάδας. Το κόμμα που πέρα από τον Εμφύλιο δεν έχει άλλη γνώση των ιστορικών δεδομένων και προσώπων της χώρας. Και πόσο οξύμωρο και υποκριτικό είναι να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξεχνά τα ιστορικά πρόσωπα όταν οι ίδιοι ζητούν να καταργηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους. Ή όταν πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ιστορία τη δράση του Κουφοντίνα κι όχι του Κολοκοτρώνη.
Δεν κινδυνεύει, λοιπόν, ο ήρωας Γέρος του Μοριά και το Μεσολόγγι από την κατάργηση κάποιων φορέων. Και στα σχολεία γίνεται δουλειά και στα πανεπιστήμια υπάρχουν άξιοι μελετητές της ιστορίας της Ελλάδας αλλά και κατά τόπους υπάρχουν εκτενείς αναφορές και αφιερώματα σε οποιαδήποτε μεγαλειώδη ιστορική στιγμή ή προσωπικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θέλει να κάνει είναι να εξασφαλίσει μια πελατεία υποσχόμενος διορισμός και επαναπροσλήψεις αλλά χωρίς λεφτά. Σιγά μην κόπτονται για την ιστορία οι ανιστόρητοι.

 http://www.antinews.gr/Antitheseis/eleos-uperaspizontai-ton-kolokotroni-oi-uperaspistes-tou-koufontina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html