Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κίνα: Με την εκτόξευση “μυστικού” δορυφόρου, ξεκίνησε η διαστημική εκστρατεία του 2014

 

Εκτόξευση κινέζικου πυραύλου Chang Zheng 2C (ChinaNews.com)
Οι Κινέζοι ξεκίνησαν τη διαστημική εκστρατεία του 2014, με την εκτόξευση ενός δορυφόρου κλάσης Shijian-11. Ένας πύραυλος Chang Zheng 2C ανύψωσε έναν μυστηριώδη δορυφόρο – γνωστό ως τμήμα της σειράς δορυφόρων έγκαιρης προειδοποίησης Shijian-11, από το Κέντρο
Εκτόξευσης Δορυφόρων Jiuquan.
Σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης, προκειται για τον έκτο δορυφόρο της σειράς, η οποία είναι γνωστή ως “πειραματικοί δορυφόροι” που εξελίσσονται από την εταιρεία δορυφόρων DangFangDong της Κινέζικής Αεροδιαστημικής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Βιομηχανίας.
Όπως και με τους προηγούμενους δορυφόρους Shijian-11, οι Κινέζικες Αρχές δεν αποκάλυψαν την πραγματική αποστολή του Shijian-11-06. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές επεσήμανα πως η σειρά δορυφόρων Shijian-11 μπορεί να σχετίζεται με ένα αστερισμό δορυφόρων έγκαιρης προειδοποίησης.
“Shijian” σημαίνει “Εκπαίδευση” και η συγκεκριμένη σειρά δορυφόρων έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορες εκδόσεις και αποστολές για επιστημονικές έρευνες και τεχνολογικά πειράματα.
Σύμφωνα με το Nasa Space Flight πιθανών ο Shijian-11-06 να αντικαταστήσει τον πρώτο δορυφόρο της σειράς, οποίος εκτοξεύθηκε πριν από πέντε χρόνια.

 http://limitofadvance.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html