Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κατερρίφθη μαλαισιανό Boeing με 295 επιβάτες-βίντεο

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην Αν. Ουκρανία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Για «κατάρριψη» από πύραυλο κάνει λόγο το ουκρανικό υπουργείο εσωτερικών.
Οι πρώτες φωτογραφίες


Eπιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της
υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με το Ιντερφάξ το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το αεροσκάφος «κατερρίφθη» ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων. Πηγή της Ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το Boeing δεν είχε εισέλθει στον Ρωσικό εναέριο χώρο.

Το Ουκρανικό υπουργείο εσωτερικών ανακοινωσε ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους - αέρος τύπου BUK. Κατά την ίδια πηγή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τους ρώσους αυτονομιστές. Οι ρώσοι αυτονομιστές δηλώνουν ωστόσο οτι δεν έχουν το εξοπλισμό για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος σε τόσο μεγάλο ύψος.

H Malaysia Airlines επιβεβαίωσε στο Twitter ότι έχει χάσει επαφή με το αεροπλάνο, ενώ από το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό πως το αεροπλάνο μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Η Russia Today ανέβασε στο twitter φωτογραφία που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τα πρώτα συντρίμια που βρέθηκαν από το αεροπλάνο, και συγκεκριμένα τμήμα από το φτερό:

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες το επιβατικό αεροπλάνο κατερρίφθη εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ρωσία, στην περιοχή κοντά στο Ντόνετσκ.

Ο ιστότοπος Flightradar24 δημοσίευσε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους ενώ πετούσε πάνω από την Ανατολική Ουκρανία. 

Σε ανακοίνωσή της η Malaysia Airlines αναφέρει ότι «ενημερώθηκε από την Ουκρανική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας ότι έχασε επαφή με την πτήση MH17 στις 14:15 GMT (17:15 Ελλάδος) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την θέση Ταμάκ, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα Ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Η πτήση MH17 πραγματοποιείτο με ένα Μπόινγκ 777, που απογειώθηκε από το Αμστερνταμ στις 12.15 (τοπική ώρα Αμστερνταμ) και επρόκειτο να φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 06:10 (τοπική ώρα Μαλαισίας) την επομένη ημέρα. Στην πτήση επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος». 

Επικοινωνία Πούτιν Ομπάμα
Ελάχιστα λεπτά πριν την κατάρριψη του αεροσκάφους, οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, είχαν αρχίσει να συνομιλούν τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αμέσως μόλις έμαθε από τους επιτελείς του για την συντριβή του Μαλαισιανού Μπόινγκ ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα και του μετέφερε τις πληροφορίες για τα στοιχεία της πτήσης, όπως του τα έδινε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Λίγο αργότερα κι ενώ η επικοινωνία έφτανε στο τέλος της, ο ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη. 


Αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία που συγκλονίζει την Malaysia Airlines μέσα σε 6 μήνες. Στις 7 Μαρτίου, το Μπόινγκ 777 της πτήσης 370 που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο εξαφανίστηκε χωρίς έως σήμερα να έχει βρεθεί έστω και το παραμικρό ίχνος του παρά την πρωτοφανή διεθνή επιχείρηση.


http://mlagananews.blogspot.gr/2014/07/boeing-295.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html