Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ξέχασαν… να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών

gefira-kremastis-660
Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέργος Στάγκας επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τουςθανάτους των τεσσάρων συμπολιτών μας από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Νοέμβριο του 2013 την
Ιαλυσό και την Κρεμαστή και ζήτησε να κρατήσει το Σώμα ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. 
Το δημοτικό συμβούλιο δέχθηκε την πρόταση του κ. Στάγκα. Αυτό, όπως αποφασίσθηκε επρόκειτο να γίνει στο τέλος της συνεδρίασης. Η λήξη όμως της συνεδρίασης έγινε βιαστικά επειδή ο δήμαρχος έπρεπε να προλάβει το καράβι για τη Σύρο όπου συνεδριάζει αύριο η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου της οποίας είναι πρόεδρος.
Έτσι τελικά δεν κράτησε κανείς ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των πλημμυρών, τα οποία έχουν ξεχαστεί (σκοπίμως ή μη) από τους αιρετούς από ότι φαίνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξεχνούν και οι πολίτες και δη οι Ιαλυσιώτες και οι Κρεμαστενοί…
Να σημειωθεί ότι στα περσινά τραγικά περισταικά αναφέρθηκε και ο κ. Χ. Χατζηευθυμίου ο οποίος αποκάλεσε τη συμπλήρωση του ενός έτους από τους θανάτους των τεσσάρων ανθρώπων ως μία μαύρη επέτειο.
Ημέρα μνήμης στην Κρεμαστή
O πρώην πρόεδρος του τοπικού της Κρεμαστής Ν. Κεφαλάκης γράφει: “Πριν ένα χρόνο, στις έξι το πρωί, αντίκρισα στην προκυμαία την άτυχη Αναστασία. Θύμα, μαζί με τον Κώστα, της έλλειψης θέλησης και ανάδειξης της μοναδικής εγκαταλειμμένης κύριας διάβασης του επαρχιακού δικτύου και βασικής εισόδου του νησιού μας.
Σε ανάμνησή τους φύτεψα δύο λεμονοκυπάρισα εκεί στον τόπο της τραγωδίας και αποφάσισα να αγωνιστώ για την ασφαλή διάβαση του ποταμού και την παράκαμψη των αληθοφανών εμποδίων της εκτέλεσης του έργου. Από τη διερεύνηση που έκανα ο Περιφερειάρχης κύριος Γιώργος Χατζημάρκος φαίνεται διατεθειμένος για την προώθηση της γέφυρας με τους απαραίτητους κόμβους.
Ο μεγάλος αγώνας, για την αποκατάσταση της αναμπόδιστης πορείας της ροής του ποταμού, ευοδώθηκε αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Ο αγώνας για την ανάδειξή του ως σημείο επισκεψιμότητας είναι μακρύς.
Η Κρεμαστή είναι ο μοναδικός τόπος στη Ρόδο που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Χρειάζεται όμως μια ΟΜΆΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ και ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ έργων που θα αφορούν αναπτυξιακές προοπτικές της Κρεμαστής.
Κάποια είναι δρομολογημένα, αλλά χρειάζονται ενωτική δυναμική για να νοιαστούν οι αρμόδιοι για την Κρεμαστή.
Καλώ τον Πρόεδρο κύριο Τσαμπίκο Ποδιώτη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για το καλό της Κρεμαστής, να κάνουμε μια ανταλλαγή απόψεων και μαζί με εκλεγμένους και εκλεγέντες στο παρελθόν και κάθε “πολίτη” που ενδιαφέρεται , να αγωνιστούμε όλοι μαζί στους δύσκολους καιρούς για μια καλύτερη προοπτική.
Η πρόταση αυτή πηγάζει από την υποχρέωση του ΠΟΛΙΤΗ στην πόλη του, κατά την “Πολιτεία του Πλάτωνα ”
Με εκτίμηση
Νίκος Κεφαλάκης

 http://www.drasisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html