Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Και Ροδίτης ταξιτζής στο μεγάλο κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων που έχει συνταράξει την Ελλάδα!

1

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζουν οι 25 συλληφθέντες που εμπλέκονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και πώλησης αρχαίων αντικειμένων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας
Πατρών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών πραγματοποιήθηκε σε 11 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.
Οι αρχαιοκάπηλοι μετέφεραν τα αρχαία αντικείμενα από τη χώρα μας, κυρίως μέσω της Πάτρας προς την Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, φορτωμένα σε νταλίκες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 22 Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 69 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και αναλυτικότερα ένας 69χρονος ημεδαπός, η 51χρονη Γερμανίδα σύζυγός του, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιός), ηλικίας 54 και 27 ετών, καθώς και δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 53 και 38 ετών.
Στην υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, φέρεται να εμπλέκεται κι ενας 41χρονος Αφαντενός ταξιτζής, που γεννήθηκε στη Γερμανία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές, σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαϊνης.
Ο 41χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί φέρεται ως μεσάζων για την πώληση σε έναν 69χρονο Αθηναίο, με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, αρχαίων αντικειμένων από τη Ρόδο.
Φέρεται συγκεκριμένα να διαπραγματεύθηκε μαζί του την πώληση ενός αργυρού νομίσματος από την Κάμειρο, ενός χάλκινου μενταγιόν και ενός χρυσού δακτυλιδιού από την Μήδεια.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που συνέδραμαν τις έρευνες διενήργησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες έρευνα στην οικία του με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα, ενώ ο ίδιος, παρότι αναζητήθηκε, δεν ανευρέθηκε.
Η δικογραφία περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματικής οργάνωση, της παράβασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράβασης της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού, καθώς και 27 συνεργούς των συλληφθέντων, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία των 14.
Πρόκειται για 12 Έλληνες, ηλικίας από,,,Περισσότερα στην πηγη


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html