Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΩΘ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΑΥΤΟΥ

ΕΞΟΔΟΣ - 34o Κεφάλαιο 14  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ


 Του Κυρίου δεηθώμεν, λέγει ο ορθόδοξος χριστιανός ιερέας στην ακολουθία του βαπτίσματος, και συνεχίζει: «Κύριε Σαβαώθ, ο θεός του Ισραήλ, ο ιώμενος πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία, επίβλεψον επί τον δούλον σου.» Η χριστιανική βάπτιση σε καθιστά δούλο του θεού του Ισραήλ, του
ζηλότυπου Σαβαώθ.

 Οι Έλληνες θεωρούσαν ότι η καταγωγή τους ερχόταν από παιδιά θεών, όπως ήταν παράδειγμα ο Ηρακλής γιός του Διός και γενάρχης των Δωριέων και των Μακεδόνων. Οι Ορφικοί λένε, «είμαι παιδί του ουρανού και της γης», αναγνωρίζοντας την καταγωγή του ανθρώπου από την φύση. Σήμερα ο ελληνισμός θεωρείται πολυθεϊα και ειδωλολατρεία από τους χριστιανούς, τους δούλους του θεού του Ισραήλ.

 Στα τέσσερα ευαγγέλια δεν αναφέρεται το όνομα του θεού, Σαβαώθ ή Γιαχβέ. Οι περισσότεροι χριστιανοί αγνοούν αυτό τον ζηλότυπο θεό καθώς γνωρίζουν μόνο τον Χριστό ως θεό. Ρώτησα τον ψάλτη της ενορίας μου, καθώς και τον κωδωνοκρούστη και μερικούς ακόμα πιστούς, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα για τον Σαβαώθ.

 Δύο αναφορές από την βίβλο των Ιουδαίων στην Καινή Διαθήκη, περιέχουν το όνομα του θεού Σαβαώθ. Η μία αναφορά γίνεται από τον απόστολο Παύλο στην επιστολή του προς Ρωμαίους και η άλλη στην επιστολή του Ιακώβου.

Προς Ρωμαίους 10.29 και καθως προείρηκεν  Ησαϊας, Ει μη κύριος Σαβαωθ εγκατέλιπεν ημιν σπέρμα, ως Σόδομα αν εγενήθημεν και ως Γόμορρα αν ωμοιώθημε
Ιακώβου 5.4.και αι βοαι των θερισάντων εις τα ωτα κυρίου Σαβαωθ εισεληλύθασιν.



Στην ορθόδοξη λειτουργία ο Σαβαώθ υμνείται από τους πιστούς.
Χορός αγίων αγγέλων και Αρχαγγέλων, μετά πασών των επουρανίων δυνάμεων, υμνεί σε και λέγει: Άγιος, Άγιος, Άγιος, Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου. (Ακολουθία των Ωρών. Ωρα Ενάτη)

 Η ορθόδοξη παράδοση ακολουθώντας την ελληνική μετάφραση της βίβλου από τους εβδομήκοντα, ονομάζει τον θεό της παλαιάς διαθήκης, Σαβαώθ. Οι μεταφράσεις από το μασορίτικο κείμενο αναφέρουν το όνομα του θεού Ιεχωβά. Οι μουσουλμάνοι ονομάζουν τον ίδιο θεό με το όνομα Αλλάχ. Όπως όμως να ονομάσεις τον θεό της βίβλου των Ιουδαίων, είναι αυτός ο θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ, ο θεός του Μωυσή και των προφητών.

 Στην δύση ο θεός αυτός κυριάρχησε, εξοντώνοντας τους πιστούς των άλλων θρησκειών. Ο Σαβαώθ υπάρχει λένε έξω από τον κόσμο. Οι θεοί των εθνών, υπάρχουν μέσα στον κόσμο και θεωρήθηκαν κακά δαιμόνια. Μόνο ο θεός του Ισραήλ είναι ο αληθινός, αυτός ο οποίος δημιούργησε την γη και τον ουρανό.


Ψαλμός 95.  4 ὅτι μέγας Κύριος καὶ αἰνετὸς σφόδρα, φοβερός ἐστιν ὑπὲρ πάντας τοὺς θεούς· 5 ὅτι πάντες οἱ θεοὶ τῶν ἐθνῶν δαιμόνια, ὁ δὲ Κύριος τοὺς οὐρανοὺς ἐποίησεν.

 Εγώ είμαι θεός ζηλότυπος, λέει ο θεός της βίβλου των Ιουδαίων. Ας ερευνήσουμε λοιπόν τις πηγές, για να γνωρίσουμε τον θεό αυτό που ,,,Περισσότερα στην πηγή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html