Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Τι ψάχνει ο Ιβάν Σαββίδης σε Ρόδο και ΧανιάΤην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο συνεχίζει να εξετάζει ο όμιλος Dimera, συμφερόντων Ιβάν
Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του ομίλου για την ενίσχυση της θέσης του στην ξενοδοχειακή αγορά δεν περιορίζεται πλέον στα city & luxury hotels, αλλά έχει εστιαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλή παραθεριστικά σημεία της χώρας, όπως η Ρόδος και τα Χανιά....

Ο όμιλος Dimera, όπως έχει προ πολλού γράψει το economy365.gr., έχει χαρτογραφήσει την εγχώρια αγορά και έχει εντοπίσει συγκεκριμένες μονάδες που θα ενδιέφεραν να αποκτηθούν. Μια εξ αυτών ήταν και το ιστορικό Club Med Κω, το οποίο όμως εξαγοράστηκε από το σχήμα Sani-Ikos, στο οποίο συμμετέχουν η Oaktree και ο όμιλος Ανδρεάδη (ΣΑΝΗ).

Ψηλά στη λίστα εμφανίζεται τώρα να βρίσκονται πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στα νότια της Ρόδου, όπου μεταξύ άλλων πρόθεση του επιχειρηματία είναι να δημιουργηθεί ένα διεθνές αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία ποδοσφαιρικών ομάδων, κάτι που ευνοούν οι συνθήκες στο νησί. Στο στόχαστρο βρίσκεται και η Κρήτη όπου εξετάζεται η περίπτωση ξενοδοχείου στη Γεωργιούπολη Χανίων πλησίον των μονάδων της οικογένειας Βανταράκη (Eliros Mare – Mythos Palace - Anemos Luxury Grand Resort).

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται και το σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Εκεί ο όμιλος έχει αποκτήσει (πλειοδοτώντας σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ) δικαίωμα χρήσης της γης (για περίοδο 99 ετών) σε έκταση 322 στρεμμάτων. Η επένδυση που περιλαμβάνει την ανακαίνιση του εγκαταλελειμμένου σήμερα “Ξενία”, υπολογίζεται σε 80 εκατ.ευρώ και πρόθεση της Dimera είναι να δημιουργηθεί στην έκταση ένα πολυτελές health resort, το οποίο να περιλαμβάνει ένα διεθνούς βεληνεκούς wellness center.

Εξελίξεις με Esperia

Την ίδια στιγμή, εξελίξεις στις αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να αναμένονται και με το Ledra Athens καθώς θα επαναληφθεί ο πλειστηριασμός για την πώληση του ξενοδοχείου. Πηγές από τον όμιλο Σαββίδη δεν έφεραν ως προτεραιότητα την απόκτηση του ξενοδοχείου και όχι μόνο λόγω υψηλής τιμής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ταυτόχρονα, η περίπτωση του Esperia στη Σταδίου μένει στο τραπέζι καθώς ςφαίνεται να ξεπερνιούνται νομικής φύσεως προβλήματα που υπήρχαν.

Συγκεκριμένα, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο λουκέτο του ξενοδοχείου ήταν η τεχνική αδυναμία του Ταμείου Νομικών να συναινέσει σε μείωση του ενοικίου καθώς νόμος επέβαλλε στα Ταμεία να ζητούν ενοίκιο που δεν είναι χαμηλότερο από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Στις αρχές Νοεμβρίου, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ειδική διάταξη με ονομαστική αναφορά στο Esperia, η οποία προβλέπει ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, όπου εντάσσεται ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών ή του Ε.Φ.Κ.Α., μετά την ένταξη του ΕΤΑΑ σε αυτόν, μπορεί να προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, ενώ το δ.σ. θα καθορίσει τη χρονική διάρκεια της μίσθωσης, το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και τις παρεχόμενες εγγυήσεις από τον επενδυτή.


Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2016/11/blog-post_370.html#ixzz4R9intSRw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html