Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Η TV γιατί δεν το λέει; Γιατί είναι περσινή είδηση ανόητοι!!

21
Το makeleio.gr του »μάχιμου» δημοσιογράφου Στ. Χίου, σπεύδει και πάλι να μας ενημερώσει για την επερχόμενη καταστροφή που θα λάβει χώρα στις 24 Δεκεμβρίου. Για μια ακόμη φορά, ένας αστεροειδής »τέρας», θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές…

 Το δημοσίευμα αναπαράχθηκε και από άλλες »έγκυρες» ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών και το katohika.gr.
Τι ισχύει
Θα βιώσει η Γη βιβλικές καταστροφές; Ενδεχομένως θα μπορούσε, εάν ταξιδεύαμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, όταν δημιουργήθηκε το βίντεο που επικαλείται το makeleio.gr. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το βίντεο αναφέρεται στη διέλευση του αστεροειδή 2003 SD220, τη παραμονή των  Χριστουγέννων του 2015 και ΟΧΙ του 2016!
Πέρυσι, ο 2003 SD220, πέρασε από την ασφαλή απόσταση των 12.000.000 χιλιομέτρων, χωρίς φυσικά να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Η τροχιά του, θα τον ξαναφέρει κοντά στη Γη το 2018, στη πολύ κοντινότερη, αλλά εξίσου ασφαλή απόσταση των 2.500.000 χιλιομέτρων. Συγκριτικά, η απόσταση Γης-Σελήνης, είναι »μόλις» 350.000 χιλιόμετρα.
Εκ των ανωτέρω, προκύπτει πως όχι μόνο το δημοσίευμα έπεσε έξω κατά ένα ολόκληρο χρόνο (το είχαμε καταρρίψει για πρώτη φορά πέρυσι), αλλά ο κίνδυνος από τη περσινή και τις μελλοντικές διελεύσεις, είναι ανύπαρκτος.
Θάνος Επαχτίτης

Θάνος Επαχτίτης

Αρθρογράφος - Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html