Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΗΤΕΡΑΣ-ΣΥΖΥΓΟΥ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΗΡΙΑΜ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΙΩΣΗΦ!!

Η Πηνελόπη, γνωστή ηρωίδα από την Οδύσσεια του Ομήρου, ήταν κόρη του βασιλιά των Αμυκλών Ικάριου και της Περίβοιας. Το όνομά της είναι ακόμη και σήμερα σύμβολο της
πιστής και αφοσιωμένης συζύγου.

Παντρεύτηκε το μυθικό βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα και για το γάμο της υπάρχουν δυο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Ικάριος είχε προκηρύξει αγώνα δρόμου, ο Οδυσσέας νίκησε τους αντίζηλούς του και πήρε την Πηνελόπη. Κατ' άλλους, ο Οδυσσέας παντρεύτηκε την Πηνελόπη χάρη στον Τυνδάρεω, που έπεισε τον αδερφό του να του τη δώσει. Προτύτερα ο Οδυσσέας είχε αποτύχει στη διεκδίκηση της Ελένης, κόρη του Τυνδάρεου, αλλά για τη βοήθεια που είχε προσφέρει στον Τυνδάρεω πήρε ως αντάλλαγμα την Πηνελόπη. Στον ένα χρόνο που έζησε με τον Οδυσσέα, πριν αυτός φύγει για την Τροία, απέκτησε τον Τηλέμαχο, ενώ λέγεται πως μετά την επιστροφή του Οδυσσέα έκανε και τον Πτολίπορθο.

Η Πηνελόπη, εκτός από ομορφιά και πλούτη, είχε και όλες τις αρετές μιας ιδανικής συζύγου. Ήταν έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της και αφοσιωμένη στο γιο της, Τηλέμαχο, που ήταν βρέφος ακόμη, όταν έφυγε ο Οδυσσέας. Όταν ο Οδυσσέας έφυγε, της είπε να ξαναπαντρευτεί αν δε γύριζε. Παρόλα αυτά η Πηνελόπη τον περίμενε για 20 χρόνια, ακόμη και όταν όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

alt    

Η Πηνελόπη και οι μνηστήρες από τον John William Waterhouse (1912)

Τα 20 χρόνια της απουσίας του Οδυσσέα, η Πηνελόπη, μόνη, όμορφη και βασίλισσα καθώς ήταν, προσέλκυσε πολλούς ευγενείς μνηστήρες που επιθυμούσαν να την παντρευτούν και να ανακηρυχθούν άρχοντες της Ιθάκης. Στην αρχή, η Πηνελόπη τους αγνοούσε, όταν όμως οι μνηστήρες άρχισαν να την πιέζουν, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα διαλέξει έναν από αυτούς, όταν θα τελειώσει το σάβανο που έπλεκε για τον πεθερό της Λαέρτη. Η Πηνελόπη, που δεν επιθυμούσε βέβαια να ξαναπαντρευτεί, έπλεκε το σάβανο την ημέρα και το ξήλωνε την νύχτα. Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, κατά τα οποία οι μνηστήρες έτρωγαν και λεηλατούσαν την περιουσία του Οδυσσέα, μέχρι που κάποια υπηρέτρια την πρόδωσε. Τότε πάλι αναγκάστηκε να ανακηρύξει αγώνα τοξοβολίας, για να παντρευτεί τον νικητή. Εκείνη όμως ήταν και η στιγμή που επέστρεψε ο Οδυσσέας, φόνευσε τους μνηστήρες και ξανακέρδισε τη συζυγική του ακεραιότητα!!!     
Αντίθετα η Εβραία Μαριάμ ("Παναγία") είναι παράδειγμα προς αποφυγή!!    
Παντρεύτηκε ένα γέροντα 80 χρονών  τον Ιωσήφ για να καλύψει μια εξωσυζυγική της σχέση σύμφωνα με την Εβραϊκη Βιβλο!!Εσείς θα δίνατε την κόρη σας σε ένα γέροντα όπως ήταν ο Ιωσήφ??Εσείς καλές μου Χριστιανες θα παίρνατε για άντρα σας ένα γερο 80 χρονών??             
Και εδώ στο Ελλαδισταν δεν τιμούν την Ελληνίδα πρότυπο μητέρα  και συζύγου Πηνελόπη αλλα τιμούν την Εβραία Μαριάμ!!    
ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΜΑΡΙΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!

panagia-iosif 

πανα17.jpg  
H αλήθεια ελευθερώνει KATA ΙΩΑΝΝΗ  ΚΕΦ.5
   31Στους Iουδαίους, λοιπόν, που είχαν πιστέψει σ' αυτόν, έλεγε ο Iησούς: "Aν εσείς μείνετε σταθεροί στο λόγο μου, θα είστε πραγματικά μαθητές μου, 32και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει". 33Tου απάντησαν: "Eμείς είμαστε απόγονοι του Aβραάμ και δεν έχουμε γίνει ποτέ δούλοι κανενός, πώς λοιπόν λες εσύ ότι θα γίνουμε ελεύθεροι;" 34O Iησούς τους αποκρίθηκε: "H αλήθεια είναι, και σας το τονίζω, πως ο καθένας που αμαρτάνει, είναι δούλος της αμαρτίας. 35Kι ο δούλος δε μένει στο σπίτι μόνιμα, ο γιος όμως μένει μόνιμα. 36Aν, λοιπόν, σας ελευθερώσει ο Γιος, τότε θα είστε πραγματικά ελεύθεροι. 37Tο ξέρω πως είστε απόγονοι του Aβραάμ. Όμως θέλετε να με σκοτώσετε, γιατί η δική μου διδαχή δε βρίσκει χώρο μέσα σας. 38Eγώ μιλώ για ό,τι είδα κοντά στον Πατέρα μου, κι εσείς λοιπόν κάνετε ό,τι είδατε κοντά στον δικό σας πατέρα".
   39Aποκρίθηκαν εκείνοι και του είπαν: "O πατέρας μας είναι ο Aβραάμ". Tους λέει ο Iησούς: "Aν ήσασταν παιδιά του Aβραάμ, θα κάνατε τα έργα του Aβραάμ. 40Tώρα όμως θέλετε να με σκοτώσετε, έναν άνθρωπο που σας έχω πει την αλήθεια, την οποία άκουσα από το Θεό. Aυτό ο Aβραάμ δεν το έκανε. 41Eσείς κάνετε τα έργα του δικού σας πατέρα". Tου είπαν τότε: "Eμείς δεν έχουμε γεννηθεί από πορνεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html