Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Με το σταυρό στο χέρι θα εξερευνήσουμε κάθε σπιθαμή του γαλαξία


Με τη βοήθεια του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβιτή, θα ξεκινήσει η Ελλάδα την εξερεύνηση του διαστήματος

Με το σταυρό στο χέρι θα εξερευνήσουμε κάθε σπιθαμή του
γαλαξία


Ο κ. Στ. Κριμιζής -μέχρι χθες δεν γνώριζα τον άνθρωπο- αποτελεί προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους και μεγάλης επιστημονικής εμβέλειας. Αστροφυσικός με ένα μάτσο διπλώματα, ντοκτορά και διάφορους τίτλους, αλλά και Ακαδημαϊκός από το 2004. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της ΝΑSA και συνδιαμορφωτής διαστημικών προγραμμάτων της. Μετά το τέλος της ευκλεούς καριέρας του στις ΗΠΑ είχε την ατυχή έμπνευση, αντί να γυρίσει στο νησί του και να μασουλάει ήσυχος την οπωσδήποτε παχουλή σύνταξή του, να ανακατευθεί με τους ντόπιους Παπάδες και τις περί αυτούς ασημαντότητες. Ευτυχώς γι’ αυτόν η ευφυΐα του επέτρεψε να τους πάρει χαμπάρι πριν κλείσει μήνας στο πόστο από το οποίο θέλησε να υπηρετήσει, κλείνοντας την θαυμαστή του καριέρα, και την δόλια πατρίδα. Κατάλαβε, τα βρόντησε και τους μούντζωσε. Είπαμε, καλοπροαίρετος, ίσως λιγάκι αφελής αλλά... πανέξυπνος.

   Διάδοχός του τίρα, βίρα τοποθετημένος, κάποιος κ. Χριστόδουλος Πρωτόπαπας. Αντί σχολίων αρκεί η αναγραφή κάποιας δικής του ανάρτησης στο facebook. Ακριβώς και με την ορθογραφία δική του. Απολαύστε την:


   «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

   Η υπόθεση δεν επιδέχεται σχολίων, πλην ίσως πως ξέχασε να συνοδεύσει το ωμό κρέας των ευρωπαϊκών γευμάτων με τα σχετικά... βελανίδια!

   Τώρα, όποιος απορεί γιατί η Ελλάδα θυμίζει Στούκας σε κατακόρυφη εφόρμηση γιά τον πάτο, ας το ξανασκεφτεί. Όπως και όποιος διαθέτει παιδιά κι εγγόνια που δεν πείθονται από τις απόψεις των πάσης φύσεως συριζαρέων τενεκέδων, π.χ. Μπαλντάδων, Καρανικαρέων, Φίληδων και Γιαβρουμούγληδων, περί αριστείας, αξιοκρατίας και καριέρας, αλλά επιμένουν να κοπιάζουν στα θρανία, αντί να τα καταλαμβάνουν, να χτίζουν πόρτες γραφείων και να σφαλιαρίζουν καθηγητές, εγγραφόμενοι στη συριζαρέικη νεολαία, ακολουθώντας ρουβίκονες πάσης φύσεως και θρασείς μπαχαλάκηδες, ας ψάξουν γιά χαμένους, ή ξεχασμένους, μακρινούς συγγενείς στην Εσπερία, προκειμένου να τα φυγαδεύσουν, γιατί στην Νεοψωροκώσταινα προκοπή δεν υπάρχει. 


   YΓ.  Γιά τους μη γνωρίζοντες ο τίτλος αποτελεί την αναφώνηση του Χαρ. Τρικούπη όταν πληροφορήθηκε, στις εκλογές του 1895, πως όχι μόνο τις έχασε, αλλά απέτυχε και να εκλεγεί ο ίδιος  βουλευτής. Την έδρα την κατέλαβε κάποιος Γουλιμής, ο οποίος έμεινε γνωστός στην Ιστορία αποκλειστικά και μόνο από αυτή τη ρήση απογοητεύσεως του μεγάλου Τρικούπη, ο οποίος αηδιασμένος με τον ευφυέστερο λαό του κόσμου, τα βρόντηξε και έφυγε στις Κάννες.


 Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

Ο για τέσσερις βδομάδες πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Σταμάτης Κριμιζής, παραιτήθηκε χτες, δημοσιεύοντας μια επιστολή με βαρύτατες καταγγελίες.
Στην επιστολή του, χαρακτήρισε τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, «Τσάρο του Διαστήματος», τονίζοντας πως δεν έχει καμία γνώση στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ ανέφερε πως με υπουργικές αποφάσεις, ο ΕΛΔΟ καθίσταται μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου.
Αντικαταστάτης του Κριμιζή ορίστηκε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat θυγατρική της Arabsat και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών.
Ο Πρωτοπαπάς, έκανε ποδαρικό αφήνοντας αιχμές για τον Κριμιζή, λέγοντας πως “Ο κ. Κριμιζής είναι αστροφυσικός. Το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών”.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, στον ελεύθερο χρόνο του αρθρογραφεί και δεν παραλείπει να μας ενημερώσει στο προσωπικό του ιστολόγιο και για Αγίους της Τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβιτή:
Κανένας Άγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Η σοφία που με τη χάρη του Θεού είχε αποκτήσει ο Άγιος Πορφύριος ήταν μοναδική αλλά και ο τρόπος και τα θαύματα που έκανε όταν ήταν στη ζωή ή μετά το θάνατό του ήταν τόσο σημαντικά που άφηνε εμάς τους «τεχνολόγους αλόγους» όπως σωστά λέει η αγία μας Εκκλησία. […]

Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο […]
Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα.
Απ’ ότι φαίνεται, η ελληνική εξερεύνηση του διαστήματος, ξεκινάει με τη βοήθεια και την προστασία του Αγίου Πορφυρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά.

https://spasmenoparathyro.me/kausokalyvitis/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html