Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η πίστις είναι τελείως αντίθετη με την γνώση.




Φίλε μου ιστορικές μαρτυρίες υπάρχουν για κάτι που υπάρχει και όχι για κάτι που δεν υπάρχει! Δεν μπορούν οι ιστορικοί να γράψουν για κάτι που δεν υπήρχε! 
Γράφουν για ιστορία και την ιστορία την δημιουργούν υπαρκτά πρόσωπα! Έπρεπε δηλαδή οι ιστορικοί να ήξεραν ότι εσύ θα
διαφωνούσες κάποτε με τον άλλον κύριο για την ύπαρξή ή όχι του Γιεχοσουά και να έγραφαν ότι δεν υπήρχε Χριστός!!! 


Θα έγραφαν εάν υπήρχε! και δεν έγραψαν! Όπως επίσης δεν έγραψαν οι ιστορικοί του εικοστού αιώνος ότι υπήρχε ή δεν υπήρχε ο Τζαίμς Μπόντ γιατί απλά δεν υπήρχε παρ’ ότι γνωρίζομε τόσες λεπτομέρειες για την ζωή του. 

Γνωρίζομε όμως επίσης ότι είναι μυθιστόρημα και όλες οι πληροφορίες γι αυτόν είναι εσωτερική φιλολογία προερχόμενη από τον Μυθιστοριογράφο! Το ίδιο συμβαίνει και με την εσωτερική φιλολογία για τον Χριστό. Εξωθεν μαρτυρίες δεν υπάρχουν!
Εάν μου επιτρέπεις και μία συμβουλή!

 Μπορεί να πιστεύεις και η πίστις να είναι τελείως αντίθετη με την γνώσι, αλλά και λίγη γνώσι τουλάχιστον για αυτά που σε αφορούν δεν βλάπτει! ή τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό για αυτόν που την έχει, διότι δεν του ήλθε εξ ουρανού, αλλά κόπιασε για να την αποκτήση! 
Και παρά τους ισχυρισμούς σου δεν έχεις τέτοιες γνώσεις ως φαίνεται εξ άλλου και από την ορθογραφία σου! Συγγνώμη έτσι, δεν θέλω να προσβάλλω!


Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα και μελέτες επί του χριστιανικού φαινομένου

Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html