Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ!!



-Εικόνες από ένα ελληνικό φεστιβάλ που συνδέεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκάλβεστον, έδειξε ότι ο Δημήτριος, γιος ενός Πράσινου μετανάστη, χορεύει με άλλους κοστούμιους καλλιτέχνες. Οι
φωτογραφίες αρχειοθετήθηκαν στη σελίδα Facebook της εκκλησίας. Ο Δημήτριος εντοπίστηκε σε μια φωτογραφία υπότιτλη.
 Μόλις 17 χρόνων ο Έλληνας μακελάρης, Δημήτρης Παγουρτζής, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον δέκα συμμαθητές και καθηγητές του, στο Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας - Άλλοι δέκα τραυματίες - "Ο δράστης του μακελειού σχεδίαζε να αυτοκτονήσει", σύμφωνα με τον κυβερνήτη - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών - Εκτός από τον Παγουρτζή, συνελήφθη άλλος ένας μαθητής, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα - Φωτογραφίες και βίντεο
Το Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας, «έβαψε» με αίμα ο" Έλληνας" Δημήτρης Παγουρτζής την Παρασκευή (18.05.2018). Τουλάχιστον δέκα μαθητές και καθηγητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το μακελειό.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο Δημήτρης Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.
«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.
Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.
Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Τέξας ανακοίνωσε ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.




Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter


MUG SHOT of student accused in deadly mass shooting at #SantaFeHighSchool #Texas this is Dimitrios Pagourtzis.  He’s 17 and charged with capital murder. Comprehensive coverage at http://abc13.com  #ABC13
10:38 μ.μ. - 18 Μαΐ 2018 · Bellaire, TX
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Jessica Willey
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Παγιδευμένο» το σχολείο με εκρηκτικά
Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.



Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter




Vini Capo
@vinicapo19


Let’s blame the Muslims and Mexicans for this. While we’re at it, let’s also blame gay people. Yeah. #texas #fuckthis
10:33 μ.μ. - 18 Μαΐ 2018
1
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Vini Capo
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Η αγάπη του για τα όπλα
Σύμφωνα με την Mirror, τα προφίλ του Έλληνα μακελάρη στα social media δείχνουν την αγάπη του ανήλικου μαθητή στα όπλα. Ήταν μέλος σε όλες τις ομάδες που «αγαπούσαν» τα όπλα ενώ ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες με διάφορα όπλα. 
Μάλιστα, λίγο πριν από το μακελειό, είχε ποστάρει στο Instagram μία φωτογραφία με μπλούζα που έγραφε: «Γεννήθηκα για να σκοτώνω».
Το bio του στο Facebook ανέφερε: Στο YouTube είμαι ο Comma Kazi. Είναι ο μόνος με καμικάζι πιλότο. Έχω μερικές playlist εκεί. Επίσης έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του – di-MI-tree-os pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο στο Youtube.
Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία με ένα μαύρο παλτό, το οποίο φέρεται να φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Στο παλτό κρέμεται ο ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός που ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού.
Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί.
Ο νεαρός έλεγε στο Facebook ότι σχεδίαζε να καταταγεί στο στρατό το 2019. Ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία τους. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αγώνα ποδοσφαίρου του σχολείου του.
Το προφίλ του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί. 

Τι αποκαλύπτουν φίλοι του
Η αγάπη του για τα όπλα ήταν γνωστή στους οικείους του, όπως και το λουκ με το μαύρο παλτό και τις μαύρες μπότες που -όπως λένε- ήταν συνηθισμένο. Φίλοι του, που μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως ο Δημήτρης Παγουρτζής ήταν ένα ήσυχο παιδί, που δεν είχε χόμπι μόνο τα… όπλα, αλλά και την χορευτική ομάδα της εκκλησίας.
Κάποιοι συμμαθητές του ανέφεραν πως ο 17χρονος έπεφτε θύμα bullying στο σχολείο. Ωστόσο, ένας από τους φίλους του, ο 16χρονος Τρίστεν Πάτερσον, δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Τόνισε, όμως, ότι κάποιες φορές είχε περίεργη συμπεριφορά μέσα στην τάξη.
«Του άρεσαν τα βιντεοπαιχνίδια με πόλεμο και κάποιες φορές μιλούσε για όπλα που του άρεσαν ή ήθελε να αγοράσει. Αλλά ποτέ δεν είχε αναφέρει ότι θέλει να σκοτώσει ανθρώπους.
Δεν είχε δώσει δείγματα ότι ήταν θύμα bullying, αλλά σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του. Κάποιες φορές, στην τάξη, έδειχνε θλιμμένος, προβληματισμένος», ανέφερε.
Ο 18χρονος Λόγκαν Ρόμπερτς  δήλωσε σοκαρισμένος, όταν έμαθε ότι ο Δημήτρης Παγουρτζής εμπλέκεται στο μακελειό. “Είναι ένα πολύ καλό παιδί που ενδιαφέρεται για τους άλλους”.
Ο 17χρονος Μίκαελ Φαρίνα, ο οποίος μεγάλωσε με τον Παγουρτζή, είπε πως ο Έλληνας μακελάρης γνώριζε πολλά για τα όπλα και αναρωτιόταν ποιο θα έπρεπε να αγοράσει όταν μεγάλωνε.
Σοκαριστικές μαρτυρίες
Ο ελληνικής καταγωγής μαθητής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο σχολείο του το απόγευμα (περίπου στις 16:00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής (18.05.2018). Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ η «μαύρη» λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.
Άλλοι 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία. Η κατάστασή της υγείας τους δεν έχει διευκρινιστεί.
Οι μαθητές στο Λύκειο Σάντα Φε του Τέξας είχαν μόλις μπει στις τάξεις τους για να ξεκινήσουν το μάθημα όταν σήμανε ο συναγερμός, ακούστηκαν πυροβολισμοί κι εκείνοι το έβαλαν στα πόδια για να σωθούν από άλλο ένα μακελειό σε αμερικανικό σχολείο.
«Ήθελα να φροντίσω τους φίλους μου αλλά ήξερα ότι έπρεπε να φύγω από εκεί» είπε η 15χρονη Κόρτνεϊ Μάρσαλ που είδε τον ένοπλο να μπαίνει στην τάξη των καλλιτεχνικών και να ανοίγει πυρ. «Ήξερα ότι το παιδί πίσω μου ήταν νεκρό», πρόσθεσε.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μαθητές και καθηγητές, σκοτώθηκαν. Στον χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Ο μαθητής Ζακ Γουόφορντ είπε ότι βρισκόταν στην τάξη του, κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η σφαγή. Ο καθηγητής του έτρεξε στον διάδρομο και σήμανε τον συναγερμό ενώ οι συμμαθητές του οχύρωναν την πόρτα για ασφάλεια. «Στην πλευρά (του σχολείου) όπου συνέβη υπάρχουν μόνο τρεις-τέσσερις τάξεις» είπε ο Γουόφορντ. «Στην άλλη πλευρά ήταν περίπου 1.000 μαθητές. Ξέραμε ότι με τον ήχο του συναγερμού θα έβγαιναν έξω με ασφάλεια», είπε.
Η δευτεροετής Ντακότα Στρέιντερ περιέγραψε στους δημοσιογράφους πώς ξέσπασε πανικός όταν οι καθηγητές είπαν στους μαθητές να το βάλουν στα πόδια. «Μόλις σήμανε ο συναγερμός όλοι άρχισαν να τρέχουν. Και το επόμενο πράγμα που ακούς είναι «μπουμ, μπουμ, μπουμ» και έτρεξα όσο γρηγορότερα μπορούσα για να κρυφτώ και τηλεφώνησα στη μητέρα μου» είπε η μαθήτρια.
Ένα αγόρι αφηγήθηκε ότι έτρεξε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα και μετά, καθώς συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί, πήδηξε στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού.
Ο Ντέιμον Ρέιμπον είπε ότι ο ίδιος και ο καθηγητής του είδαν τον ένοπλο αφού άκουσαν πολλούς δυνατούς θορύβους και έβγαλαν τα κεφάλια τους από την πόρτα της τάξης. «Φορούσε μαύρη καμπαρντίνα, ήταν κοντούλης, κρατούσε μια κοντόκανη καραμπίνα», περιέγραψε.
Μια μαθήτρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News, είπε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από το μακελειό στο σχολείο της γιατί «συμβαίνουν παντού». «Ανέκαθεν ένιωθα ότι στο τέλος θα συνέβαινε κι εδώ. Δεν αιφνιδιάστηκα, μόνο φοβήθηκα», είπε το κορίτσι.
Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο.
Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο.
Τραμπ: Πολύ θλιβερή μέρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα». «Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.
Τέξας: Δείτε εικόνες από το σημείο
Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο.
Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html