Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού



Έχουν γίνει αμέτρητες έρευνες για τα οφέλη στην υγεία από τον διαλογισμό, αλλά αυτή εδώ η έρευνα που έγινε από το American Heart Association είναι η πιο υψηλού κύρους έρευνα για τον
διαλογισμό μέχρι σήμερα.


Η έρευνα δείχνει ότι ο τακτικός διαλογισμός δυο φορές τη μέρα συσχετίστηκε με ένα 48% μειωμένο ποσοστό
καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών, άμεσα. Η πίεση του αίματος μειώθηκε και ο θυμός μειώθηκε σημαντικά στην ομάδα διαλογισμού.Έδειξε επίσης μια τάση προς τη μείωση του καπνίσματος.

«Φαίνεται ότι ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μια τεχνική που ενεργοποιεί το δικό του φαρμακείο του σώματος-επισκευάζει και συντηρεί τον εαυτό του» είπε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Robert Schneider, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Ιατρικής και Πρόληψης στην Αϊόβα. Ο Δρ Schneider πρόσθεσε: «Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και για τους υγιείς ανθρώπους και γι αυτούς που έχουν διαγνωστεί με καρδιακές παθήσεις».

«Η έρευνα πάνω στον Υπερβατικό Διαλογισμό και της καρδιαγγειακής νόσου είναι εμπεριστατωμένη και οι γιατροί μπορούν με ασφάλεια και συνηθισμένα να υπαγορεύσουν στους ασθενείς τους την μείωση του στρες με αυτό το εύκολο να εφαρμοστεί, τυποποιημένο και πρακτικό πρόγραμμα»

Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος, απέδειξε ότι ο απλός διαλογισμός 20 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει αμέσως στο μισό τις πιθανότητες ξαφνικού θανάτου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού . Ποιο χάπι μπορεί να το κάνει αυτό;



«Μία επιλεγμένη παρέμβαση νου-σώματος, το πρόγραμμα TM, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο για τη θνησιμότητα, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο. Αυτές οι αλλαγές συνδέονταν με μικρότερη πίεση αίματος και ψυχοκοινωνικούς παράγοντες στρες. 
Επομένως, αυτή η πρακτική μπορεί να χρησιμεύσει κλινικά στη δευτερογενή πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου».


Μετάφραση: awakengr.com via spiritscienceandmetaphysics 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html