Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΙ, Θ’ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ…



Ανακοίνωση 350/6.6.«2018»

Σε μία χώρα, όπου η πριμοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό «επικρατούσα» Θρησκεία, διοργανώνει… ειδικές λειτουργίες για τους «πιστούς» νεαρούς υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, μοιράζοντας... αγιασμένα στυλό και… cd με την Καινή Διαθήκη, ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα θεωρούσε κάτι περισσότερο από αυτονόητο, το ότι εάν κάποιος
διαφημιστής θα ήθελε να εισχωρήσει αποτελεσματικότερα στον πυρήνα των στερεοτύπων του ευρέως κοινού, θα προτιμούσε να αναφερθεί σε προφήτες Ηλίες και Χριστούς, αντί στους υποτίθεται «πεθαμένους» Θεούς ημών των Εθνικών Ελλήνων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Κι όμως! Για να διαφημίσουν κάποιοι από ραδιοφώνου το Φυσικό Μεταλλικό Νερό τους «Διός», ή το απροκάλυπτα προσηλυτιστικό στον ορθόδοξο «πολιτισμό» τηλεοπτικό κανάλι Cosmote History, έκριναν ευφυές να το πράξουν, παρουσιάζοντας κωμικά μία ημιέξαλλη Ήρα και έναν Δία που έχει… φάει πολλή αμβροσία και νυστάζει.

Οι πραγματικοί Θεοί μας βεβαίως, δεν προσβάλλονται από τις, όποιας μορφής και όποιου βαθμού, ανοησίες των θνητών. Μόνον οι «Θεοί» που έχουν εφευρεθεί μέσα από γραφές ανθρώπων, έχουν ανάγκη προστασίας τού υποτιθεμένου κύρους και της επίσης υποτιθεμένης υπολήψεως τους. Συνεπώς εμείς που τιμούμε τους πραγματικούς Θεούς, ουδόλως οργιζόμαστε με τις ανοησίες και τους αυτουργούς τους. Απλώς, στο όνομα της κοινής λογικής, αλλά και της στοιχειώδους αισθητικής, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται σοβαροί διαφημιστές να επιλέγουν τους μη οικείους στο υποτίθεται «κατά πλειοψηφία» ορθόδοξο κοινό Θεούς των Ελλήνων, στην προσπάθειά τους να το προσελκύσουν.

Ίσως τους δέσμευε η… σηματολογία. Για τους δικούς του λόγους, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό δεν ήθελε να ονομάζεται «Αγίασμα» και ομοίως για τους δικούς του λόγους το κανάλι δεν ήθελε να ονομάζεται «Cosmote Orthodoxy».

Οπότε τους κατανοούμε. Διαφημιστές και διαφημιζομένους, τους κατανοούμε. Τους κατανοούν και οι Θεοί μας και, όποιος στήσει καλό αυτί, θα τους ακούσει να γελάνε.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html