Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.Ε.,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΑ?

Του Βασίλη Πολυχρόνη        

Αυτό το μνημείο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του στρατιωτικού νοσοκομείου της πόλης Dziwnów,κοντά στο Szczecin (Στετίνο στα ελληνικά),στην...δημοκρατική Πολωνία. Είναι αφιερωμένο στους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες που νοσηλεύτηκαν εκεί μετά την
ήττα του ΔΣΕ στον Εμφύλιο,όταν κατέφυγαν στα τότε σοσιαλιστικά κράτη και βρήκαν αλληλέγγυα αγκαλιά,τόσο από τις αρχές όσο και από τους απλούς πολίτες.

Αυτό λοιπόν το μνημείο,η...δημοκρατική κυβέρνηση της Πολωνίας έκρινε - μέσω του φασιστικής έμπνευσης και λειτουργίας,Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης,του οποίου η δουλειά είναι να καταστρέφει οτιδήποτε θυμίζει σοσιαλισμό,κομμουνισμό ή οργανώσεις τέτοιας ιδεολογίας, ενώ αν πρόκειται για φασιστικά σύμβολα...πέρα βρέχει - ότι πρέπει να αφαιρεθεί και να καταστραφεί ως απότοκο προπαγανδιστικό προϊόν που παραπέμπει στην "καταραμένη" Λ.Δ.Πολωνίας!

Λεπτομέρεια:Το μνημείο αυτό στήθηκε...το 1998,δηλαδή 9 ολόκληρα χρόνια από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και χρηματοδοτήθηκε εξίσου από συγγενείς πολιτικών προσφύγων που ζουν εκεί ως Πολωνοί πολίτες,αλλά και από τη Δημοτική Αρχή της πόλης!

Το μνημείο αυτό,παρά τις διαμαρτυρίες όλων ανεξαιρέτως, αφαιρέθηκε από τους ανιστόρητους που προσπαθούν πάση θυσία να ξαναγράψουν την ιστορία προς όφελος των φασιστικών ιδεών και η τύχη αγνοείται.

Αλήθεια,η ελληνική κυβέρνηση (της..."αριστεράς" και της Παπακώστα ντε) σκοπεύει να παρέμβει σε αυτές τις ενέργειες που αμαυρώνουν τη μνήμη τόσων ανθρώπων?

Να σημειωθεί το ίδιο είχε συμβεί και με το μνημείο που είχε στηθεί προς τιμή του Ν.Μπελογιάννη σε αγροτικό συνεταιρισμό Ελλήνων κοντα στην πόλη Zgorzelec.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html