Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: το τελευταίο δώρο στους φασίστες


[Όσο «έσκισε τα μνημόνια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο έσκισε και τη Χρυσή Αυγή — και η μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα της δίνει την ευκαιρία «να πέσει στα μαλακά»]

Ηλίας Παναγιώταρος: «διασύρουν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αστεία πράγματα, για γελοιότητες»
Η δίκη της Χρυσής Αυγήςπροχώρησε αρκετά, καθώς τα μέτρα
επιτάχυνσης που πάρθηκαν επιτέλους μετά τις πιέσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του αντιφασιστικού κινήματος (απαλλαγή των δικαστών από άλλες υποχρεώσεις, πλήρης σχεδόν μεταφορά της διεξαγωγής της στο αμφιθέατρο του Εφετείου) απέδωσαν και έτσι, σε συνδυασμό με την άτακτη παραίτηση των κατηγορουμένων από την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων υπεράσπισης (εξετάστηκαν συνολικά 70, ενώ είχαν προταθεί σχεδόν 300) φτάνουμε τις μέρες αυτές στις απολογίες μετά από 362 συνεδριάσεις από τις 20 Απριλίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η δίκη, αν συνεχισθεί με αυτόν τον ρυθμό, φαίνεται ότι θα τελειώσει στις αρχές του επόμενου χρόνου, συνεπώς η ΧΑ είχε την πολυτέλεια να συμμετάσχει σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές 2019) χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση.
Όμως, οι ειδήσεις για την εξέλιξη της δίκης δεν έρχονται μόνο από την αίθουσα του δικαστηρίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού οδήγησε με ευθύνη της και προς όφελος των κατηγορουμένων τη δίκη στην καθυστέρηση και την περιθωριοποίηση και αφού την άφησε να διεξάγεται χωρίς δημοσιότητα και ηχογράφηση πρακτικών, αφήνοντας αμετάβλητο το σχετικό νομικό πλαίσιο, λίγο πριν φύγει φρόντισε για τα τελευταία και σημαντικότερα δώρα της προς τους υπόδικους με την πολυδιαφημισμένη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019), που ψηφίστηκε την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής και ισχύει από 1/7/2019: άρα οι ευνοϊκότερες διατάξεις του εφαρμόζονται και στη συγκεκριμένη δίκη. Συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html