Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε και επίσημα καραμανλικό, εκκλησιαστικό, αντεργατικό κόμμα;\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


[Γιατί δεν μιλάει ο βουλευτής Μεσσηνίας για τις τρομοκρατικές δεσποτικές απολύσεις συνδικαλιστών;]
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Εντάξει, γνωρίζουμε πως εντοις πράγμασιν (δια της κραυγαλέας σιωπής και της δημοσιογραφικής λογοκρισίας), η επίσημη θέση της Αριστεράς για ένα σωρό εκκλησιαστικά αμαρτήματα (όπως η ιερή παιδεραστία) είναι «δεν γνωρίζω δεν απαντώ». Είχαμε όμως την
ψευδαίσθηση πως η Αριστερά εξακολουθεί να δηλώνει (έστω και εθιμικά) πως ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, πως αυτό είναι το κομβικό προγραμματικό της ενδιαφέρον. Δεν ξεχνούμε βεβαίως τη στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, με ακροδεξιούς, τη στέγαση ακροδεξιών, βασιλοφρόνων, λαϊκοδεξιών, καραμανλικών, εκκλησιαστικών κλπ στα εθνικά και στο ευρωπαϊκό του ψηφοδέλτιο, την μαχητική υπεράσπιση από ηγετικά στελέχη του, του δικαιώματος της Χ.Α. να βιαιοπραγεί και να δολοφονεί χωρίς να διώκεται ποινικά, αφού είναι πολιτικό κόμμα («θα την κρίνει ο λαός με την ψήφο του» κλπ) και επιπλέον του δικαιώματός της να χρηματοδοτείται από το κράτος η εγκληματική της δράση, τον ισχυρισμό Βούτση γι’αυτήν, πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και η ποινική της δίωξη είναι ανερμάτιστη, τον ισχυρισμό Παρασκευόπουλου πως το πολιτικό σύστημα οφείλει να συνεννοηθεί με μια αναθεωρητική Χ.Α., τις περιοδείες βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα συνοριακά νησιά με τους Κασιδιάρη-Παππά, για να τρομάξουν οι Οθωμανοί και πολλά ακόμη, αλλά υποτίθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ τυπικά και επίσημα παραμένει κόμμα της Αριστεράς ή έστω της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, άντε και με ομολογημένη πλέον τη στέγαση στελεχών της Δεξιάς, μετά την επίσημη εξαγγελία ίδρυσης (3.2.2020) της καραμανλικής του συνιστώσας, η οποία μέχρι χτες λειτουργούσε άτυπα και στα παρασκήνιαΧρυσοβελώνη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει τα ίδια με εμάς»): «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει αυτά που πρεσβεύουμε και εμείς, οι οποίοι προερχόμαστε από τον χώρο της Δεξιάς….Eπιβεβαίωσε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών, τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για δημιουργία «δεξιάς τάσης» από πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ εντός του ΣΥΡΙΖΑ», μιας υπόγειας συνιστώσας, που μέχρι τώρα είχε σαν αιχμή του δόρατός της, τον επικό (αλλά αόρατο) πόλεμο «κατά της διαφθοράς» του αρμόδιου Υπουργού Παπαγγελόπουλου, της καραδεξιάς ΕΥΠ, πόλεμο που κέρδισε μια εμβληματική μάχη, την αθώωση του οσίου Εφραίμ Βατοπεδινού, για την οποία ο μαχητής κατά της διαπλοκής Υπουργός θριαμβολόγησε («Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα», efsyn-22.3.2017). «Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης». Συνειρμικά να θυμίσω, ότι η πλέον ύποπτη περίοδος δωροδοκιών από τη Novartis, όταν τα κρατικά έξοδα είχαν εξακοντιστεί, η εθνοσωτήριος καραμανλική, απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να διερευνηθεί.
Το ορθόδοξο κοπάδι στη Μεσσηνία το βόσκει ο «Σαμαρικότερος» και του Σαμαρά» μητροπολίτης Γιώργος Σαββάτος (επαγγελματικό ψευδώνυμο Χρυσόστομος), από το Περιστέρι, επίκουρος καθηγητής της κρατικής αντιεπιστημονικής Θεολογικής Σχολής Αθήνας, που κατάφερε να φορέσει την αυτοκρατορική στολή, όταν ο Χουντόδουλος, τρομοκρατήθηκε από τις τοπικές αντιδράσεις για την πρόθεσή του να βολέψει στην Καλαμάτα ως μητροπολίτη το περιβεβλημένο με αχλύ σεξουαλικών, παραδικαστικών και άλλων σκανδάλων (σύλληψη σε μπαρ με ναρκωτικά), που πήραν μεγάλη έκταση («Sex and fraud woe for Greek church-The Guardian», 18.2.2005), τέκνο του εν Κυρίω αγαπητό και περιπόθητο,  τον ιερό Θεόκλητο Βρεσθένης τέως Θεσσαλιώτιδος. Πρόσφατα ο κος Γιώργος απέλυσε συνδικαλιστές: «Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απέλυσε 5 εργαζόμενους, επειδή ίδρυσαν σωματείο στο Άσυλο Ανιάτων» (Ποντίκι-7.2.2020).  «…οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς…Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν! Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους!».

Ο δεσπότης δεν διστάζει να τερατολογεί, όπως στην περίπτωση που είχε κατηγορήσει με ισχυρισμούς τραβηγμένους από τα μαλλιά (22.5.2017) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζαν το αυτονόητο δικαίωμα μουσουλμανικού νεκροταφείου, καθώς και αυτό το στοιχειώδες της εθελούσιας καύσης των νεκρών, στηλιτεύοντας το γεγονός πως στην Ελλάδα αυτή απαγορευόταν, ότι δήθεν εκδήλωναν έτσι περιφρόνηση προς την Ορθόδοξη ταφή: «Τη μονομερή δηλαδή έκφραση σεβασμού προς το δικαίωμα ταφής μιας θρησκευτικής παράδοσης, της μουσουλμανικής εν προκειμένω, και τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό μιας άλλης θρησκευτικής παράδοσης, της χριστιανικής και εκκλησιαστικής, ως προς την ταφή των νεκρών, ως σκοταδιστικής και ό,τι με αυτό  υπονοείται».
Ο ίδιος πατάει σε δυο βάρκες σε σχέση με τη ναζιστική, δολοφονική, σατανιστική συμμορία που ο φύρερ της την δηλώνει επίσημα ως «σπορά των νικημένων του ’45», με την οποία έχει δηλώσει αντίθετος, αλλά δεν διστάζει μα παρακάθεται με τον τοπικό βουλευτής της Κουκούτση (φωτ-2), μόνο που δεν θέλει αυτό να μαθευτεί: «Ο Μητροπολίτης, ευγενής από τη φύση του, «έπιασε» κουβέντα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε χαλαρό ύφος. Όλα αυτά, όμως, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο φωτογραφικός φακός! Όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αντιλήφθηκε ότι η συνομιλία του με τον κ. Κουκούτση έχει προκαλέσει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον πετάχτηκε από την καρέκλα του! Ξαφνικά, σηκώθηκε όρθιος και αμήχανα έστρεψε την πλάτη στον βουλευτή. Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος μετά το τρισάγιο που τέλεσε, επιστρέφοντας στις θέσεις των επισήμων, διακριτικά, δεν έκατσε στην αρχική του θέση» (messiniapress, 3.9.2016). Να σημειωθεί ότι ο Κουκούτσης  τον είχε προσβάλλει πριν 4 χρόνια (1.11.2012-διατηρώ την ορθογραφία του Χρυσάβγουλου στο μπλογκ του), λέγοντάς τον «γκουρμέ», το οποίο ομολογώ πως αδυνατώ να ερμηνεύσω: «ο ΓΚΟΥΡΜΕ κ.ΣΑΒΒΑΤΟΣ δεν μπορει να αναπληρωσει το κενο των λαοπροβλητων προκατοχων του….εγω προσωπικα γνωριζα το ποιον του και του φερομουν αναλογα». Ο κος Γιώργος έχει δηλώσει κάτι για το οποίο, όσο αγράμματος κι αν είναι θεολογικά, είναι αδικαιολόγητος: «Αγιασμός στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Είναι θεμιτός;» ρωτήσαμε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. «Ο καθένας μπορεί να ζητήσει τον αγιασμό και ο ιερέας καλείται να ανταποκριθεί. Οπως στους γάμους δεν εξετάζουμε αν το ζευγάρι που παντρεύεται υιοθετεί τα πιστεύω του χριστιανισμού, έτσι και στον αγιασμό. Το θέμα είναι δικό τους, όχι του ιερέα» (Κυρ. Ελευθεροτυπία, 29.9.2013-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ). Ό ισχυρισμός είναι βέβαια για τα σκουπίδια, γιατί αν το ζευγάρι δηλώνει π.χ. Βουδιστές, ο παπάς δεν τους παντρεύει και η Χ.Α. δεν είναι άγνωστη προσερχόμενη στο ναό, είναι πασιφανώς ναζιστική, εγκληματική, εωσφορική, ρατσιστική οργάνωση, που μέλη και φίλοι της δολοφονούν και βιαιοπραγούν.
Φωτογραφική σύνθεσις από το ιεροβλόγιον poimin 20.5.2017
Ο ίδιος είχε καταγγείλει, χωρίς αποδείξεις, πως τον εκβίαζαν για λογαριασμό του αντισημίτη και (κατά τον Φύρερ) και παρανομούντος φιλοχρυσαυγίτη δεσπότη Σπάρτης Κώστα (Στάθη) Σπηλιώτη, ο οποίος όμως τον διέψευσε (30.9.2013): «Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, μίλησε αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα»…Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα καταγγελθέντα από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ότι άνθρωποί του τον εκβίασαν για να ψηφίσει υπέρ αυτού ….Ο κ. Χρυσόστομος αναμένεται να καταθέσει σχετικά σήμερα για το θέμα στην εισαγγελία. Ωστόσο ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του, ….». Να σημειωθεί πως ο Μεσσηνίας δεν διευκρίνισε ποτέ ποιο ήταν το θέμα του εκβιασμού, πάνω στο οποίο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, τις οποίες βεβαίως δεν δικαιούμαστε να διατυπώσουμε. Πάντως αν δεχθούμε πως συνέβη το τοιούτον, δεν θα επρόκειτο για σεξουαλικό ζήτημα, όπως συνηθίζουν οι ακροδεξιοί εκβιαστές κληρικών, διότι ο ίδιος είναι ακοίμητος φρουρός της παραδοσιακής ηθικής των αιδοίων και των οπισθίων: «Debate στον realfm για την ταυτότητα αλλαγής φύλου–Χρυσόστομος: Νομιμοποιεί παρά φύση κατάσταση» (9.10.2017). Ειρήσθω εν παρόδω πως ο μητροπολίτης είναι σκληρός άνδρας, με δυναμική συμπεριφορά προς το ωραίο φύλο: «Aποφασισμένος ο μητροπολίτης: Θα κλείσει τη μονή αν δεν υπακούσουν οι καλόγριες»…«Δεν εκτελώ εγώ εντολές μοναχών, εγώ διοικώ». (eleftheriaonline, 30.3.2015).
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εν γένει εθνική (προχτές-7.2, ο Μεσσηνίας Αλέκσις Χαρίτσης, απαίτησε από την κυβέρνηση της ΝΔ, την κλασική σκληρή στάση προς την Τουρκία, της εκάστοτε αντιπολίτευσης) και ελληνορθόδοξη στάση του, απόμεινε με έναν (είχε τέσσερις) βουλευτή στη Μεσσηνία, αφού δεν επανεξελέγη ούτε ο «ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ» φούρναρης και διαιτητής ποδοσφαίρου βουλευτής του Κωνσταντινέας. Άξιος αντικαταστάτης του είναι ο ως άνω πατριώτης και ευσεβής πρώην Υφυπουργός Χαρίτσης («Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Υφυπουργός Αλέξανδρος…»): «Ο κ. Χαρίτσης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη …Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, καθώς αυτή διατηρεί ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα με μεγάλη προσφορά…Ο Υφυπουργός ευχάριστησε τον Μητροπολίτη για την υποδοχή και δήλωσε ότι ξεκινά μια συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Μητροπόλεως για τη στήριξη των κοινωνικών δομών της..» (22.11.2015-φωτ.1).
Είναι απορίας άξιο πως ο αριστερός βουλευτής που υμνεί το «κοινωνικό έργο» της Μητρόπολης, σωπαίνει όταν το ρασοφόρο αφεντικό της απολύει συνδικαλιστές από ιδρύματα αυτού του «κοινωνικού έργου», πρόσωπα ιερά για την αριστερή πολιτική. Ανησυχούμε σοβαρά μήπως ο βουλευτής ασθενεί και ενδιαφερόμαστε να μάθουμε για την υγεία του, γιατί η σιωπή του δείχνει πως έχει πέσει σε κώμα. Περιμένουμε με αγωνία και ελπίζουμε ο βουλευτής να γίνει καλά.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html