Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ιερά ιψενικά τρίγωνα που παρασκευάζουν και σερβίρουν αντιικές θείες κοινωνίες


[Μητροπολίτης, παντρεύει την ερωμένη του με έναν παπά του]

Από τη δράση του οικογενειάρχη εφημερίου πατρός Ιωάννη Π. εφημέριου του χωριού Αμισός, Μητροπόλεως Δράμας (1977-Φωτ. Η τότε «Ελευθεροτυπία»-Ν.Γερακάρης-ανέφερε τα πλήρη στοιχεία του παπά, τα αποσιωπώ γιατί θα ζουν τα παιδιά του, που δεν χρωστάνε τίποτα) που ασελγούσε σε αγοράκια 7 έως 14 ετών ακόμη και μέσα στο Ιερό Bήμα! Η «Ελευθεροτυπία» την ανακάλυψε επειδή ο παπάς έφτασε μέχρι τον Άρ. Πάγο, του οποίου η τελεσίδικη καταδικαστική νομολογία (απόφαση 1271/’77), δημοσιεύτηκε στο «Νομικό Βήμα» κι εκεί τη βρήκε η εφημερίδα, αλλιώς η Ομερτά με την οποία περιβάλλονται αυτές οι υποθέσεις θα την κρατούσε στο σκοτάδι μαζί με δεκάδες άλλες, ιδίως αυτές που αφορούν ανυπεράσπιστα ορφανά των ιερών ιδρυμάτων.
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Mε την ευκαιρία της πρόσφατης εκτόξευσης εις τα επουράνια Ύψη, του τρισμάκαρος Καλλινίκου, σοφού κουροτρόφου σεμνών νέων, Αρχιεπισκόπων και μητροπολιτών, κατηγορηθέντος για ομοφυλοφιλικές παρενοχλήσεις, ακόμη και πέριξ της Αγίας Τραπέζης, θα μιλήσουμε για τον δεσπότη (1958-1964) Φίλιππο της
Δράμας. Καταθέτω εδώ αυτήν την ιερή σκαμπρόζικη ιψενική ιλαροτραγωδία, όχι για να θίξω τη μνήμη του, αλλά το μεν ένεκα λόγων σεξουαλικής ισορροπίας, δια να αναδείξω την μικράν αλλά μαχητικήν straight μερίδα των μητροπολιτών, ίνα μη θεωρηθεί ότι τα καταγγελθέντα χούγια του μακαρίου Καλλινίκου είναι ο αποκλειστικός κανόνας της Ιεραρχίας, το δε για να επισημάνω την ακραία και προκλητική υποκρισία της χωμένης μέχρι το λαιμό στο βούρκο κρατικής Εκκλησίας και για να υπάρχει η υπόθεση στο διαδίκτυο, ως στοιχείο του ατελείωτου αρχείου των ιερών αμαρτημάτων και μιας διαβολικής υποκρισίας, όπως αυτής με τον κορονοϊό, που μόνο σε νοσηρές θρησκευτικές κοινωνίες μπορεί να γίνεται ανεκτή.
Αρχικά να επαινέσω ειλικρινά τη Μητρόπολη. Στο βιογραφικό αυτού του παλιού δεσπότη της, τολμά να γράψει πως κηρύχτηκε έκπτωτος, κάτι που οι άλλες Μητροπόλεις αποφεύγουν για δικά τους αμαρτωλά δεσποτικά φυντάνια, που εκθρονίστηκαν. Βέβαια δεν λέει το γιατί, αλλά μη ζητάμε πολλά από τους ρασοφόρους που πάρα πολλοί από δαύτους έχουν για θεό τους την παραχάραξη και το ψέμα: «.. («γενν. 1913). Εκλέχθηκε μητροπολίτης Γρεβενών (25.9.1951)…..και ενθρονίστηκε …σε «μιά εποχή κρίσιμον,… όπως ετόνισε στην προσφώνηση του ο δήμαρχος της πόλεως. Μετά από 7ταετή καρποφόρο υπηρεσία στην ακριτική εκείνη μητρόπολη..μετατέθηκε στη Δράμα (σημ.Λ.: οι Ι.Κανόνες το απαγορεύουν)… εποίμανε μέχρι και το 1964, οπότε και κηρύχθηκε έκπτωτος. Απεβίωσε το 1997». Συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html