Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ!!


Τα καταστήματα στην Παλιά Πόλη κλείνουν στις προφυλάξεις για τις πανδημικές προφυλάξεις από κοροναϊό (Covid-19) στην Ιερουσαλήμ στις 23 Μαρτίου 2020 [Υπηρεσία Mostafa Alkharouf / Anadolu]
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!

Προσευχή έξω από την εκκλησία του Παναγίου Τάφου, αλλά  κανείς δεν μπορεί να εισέλθει μέσα  για ο κορονοϊος δαγκώνει!!



Δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα, μια ομάδα ρωμαϊκών καθολικών ιερέων συγκεντρώθηκε πριν από τις κλειδωμένες πόρτες της αρχαίας εκκλησίας του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή που ψάλλει στην προσευχή.
Οποιαδήποτε άλλη χρονιά οι κληρικοί θα ήταν μέσα στην εκκλησία, προετοιμάζοντάς την και τον εαυτό της για το σημαντικότερο φεστιβάλ του χριστιανικού ημερολογίου, το οποίο οι Καθολικοί φέτος γιορτάζουν στις 12 Απριλίου.

Οι Εβραιορθόδοξες εορτές πραγματοποιούνται μια εβδομάδα αργότερα, με αποκορύφωμα την πολύχρωμη τελετή της Αγίας Φωτιάς, που συμβολίζει την ανάσταση του Ιησού.
Όμως, με τους περιορισμούς που επιβάλλονται για την εξάλειψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, οι εβραιορθόδοξες, αρμενικές ορθόδοξες και ρωμαιοκαθολικές αρχές που μοιράζονται την εκκλησία του Παναγίου Τάφου ενδιαφέρονται για την ισορροπία της παράδοσης και της ασφάλειας στον παραδοσιακό χώρο της σταύρωσης του Ιησού, και την ανάσταση.
Αναγνωρίζοντας τις συνθήκες «που δεν έχουμε ξαναζήσει», ο Αρχιεπίσκοπος Pierbattista Pizzaballa, ο αποστολικός διαχειριστής του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αυτή την εβδομάδα εξέδωσε φυλετικές οδηγίες για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Προειδοποίησε τις εκκλησίες γύρω από την Αγία Γη ότι οι εορτασμοί θα είναι "πολύ περιορισμένοι". Αλλά επέμενε ότι ενώ θα "μειώνονταν ανάλογα" στον Άγιο Τάφο, "στο πιο ιερό μέρος μας (αυτοί) δεν θα εξαλειφθούν με κανέναν τρόπο".
Ανέκρινε: "Εύχομαι σε όλους ένα ειρηνικό Πάσχα όσο το δυνατόν περισσότερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html