Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ματσίγκος Γιώργος στον Παλμό «Φόβοι για νέα “κανόνια” στη ρωσική αγορά» Πτώχευσε κι άλλο ρωσικό tour operator-ηχητικό


matsigkosrosia
Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί των ρωσικών τουρ οπερέιτορ προκαλώντας ανησυχία στους τουριστικούς παράγοντες της Ρόδου.
650 με  700 εκτιμάται ότι είναι οι Ρώσικοι τουρίστες-πελάτες του τουριστικού
οργανισμού Solvex που χρεοκόπησε, οι οποίοι κάνουν διακοπές στο νησί μας.

Ακόμη ένας ρωσικός τουρ οπερέιτορ πτώχευσε και εκτιμάται ότι περίπου 700 τουρίστες βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Ρόδο όπως δήλωσε στον «ΠΑΛΜΟ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος. Παράλληλα εξέφρασε την προβληματισμό του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πιθανόν να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις πτωχεύσεων ρωσικών τουρ οπερέιτορ.
Ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις

Η ανακοίνωση πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των εγχώριων τουριστικών παραγόντων.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ “επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.
Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.”
Για το ηχητικό πατήστε στον σύνδεσμο ποιο κατω
 http://www.palmos-fm.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%8C-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CE%B3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html