Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Να σταματήσει επιτέλους η δαπανηρή αισχρότητα του Αγίου Φωτός


του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έξι σύγχρονοι Αρχιερείς έχουνομολογήσει δημόσια τη βλάσφημη απάτη. Ο τ.Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος (έφτασε 17χρονος στα Ιεροσόλυμα), τέως
σκευοφύλακας του Τάφου, ο Ιεραπόλεως Ισίδωρος, σκευοφύλακας (στρατολογήθηκε 13χρονος στην αδελφότητα),  ο  Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης (στρατολογήθηκε 13χρονος), ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος (στρατολογήθηκε 15χρονος), δυο φορές Τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου και τώρα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο τελευταίος, και κινούμενος προφανώς από διάθεση να βοηθήσει την κυβέρνηση, και γιατί εχθρεύεται τον Ρωσόφιλο πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενέσκηψε υπαινικτικός πλην σαφέστατος:  «Παλαιότερα πριν γίνουν αυτά που γίνονται σήμερα για την υποδοχή του Αγίου Φωτός, έπαιρναν το φως από το καντήλι της Αγιας Τραπέζης… Δεν υπάρχει λοιπόν Άγιο φως 1ης κατηγορίας και 2ης κατηγορίας…Αυτά είναι ήθη που επικράτησαν τελευταία…».

Επίσης ο πρωτοπρεσβύτερος του οικουμενικού πατριαρχείου Γεώργιος Τσέτσης και ο βυζαντινολόγος καθηγητής Κωνσταντίνος Καλοκύρης. Όχι ότι έχουμε χρείαν μαρτύρων για το προφανές της αθλιότητας ενός φυλετιστή τσαρλατάνου θεού, που κλείνει ραντεβού κάθε χρόνο με θεομπαίχτες Ρωμιούς παπάδες και με το πυρολατρικό τους ποίμνιο, αλλά να προσθέσω και τον Αδαμάντιο Κοραή, τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Εφραίμ, τον Αρχιεπίσκοπο Αστραχανίου και Σταυρουπόλεως Νικηφόρο Θεοτόκη, τον πρόξενο στα Ιεροσόλυμα Άγγελο Βλάχο, τις ειρωνικές και απαξιωτικές παρατηρήσεις δεκάδων επιφανών Ευρωπαίων περιηγητών του 18ου και 19ου αιώνα, τη «Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια» στο λήμμα «Άγιο Φως», ο συντάκτης της οποίας είναι ιδιαίτερα αυστηρός με την απάτη, εγκαλώντας το πατριαρχείο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του βιβλικού ιδρύματος «Άρτος Ζωής» κ.Σταύρο Ζουμπουλάκη, που έχει καταγγείλει αυτήν τη «γελοιότητα» και την «ασέβεια». Το μαφιόζικο και διεφθαρμένο από κεφαλής μέχρις ονύχων φυλετικό πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έχει εδώ και κάποιους αιώνες επενδύσει εξουσιαστικά και οικονομικά στην απάτη. Ο κ. Τσίπρας, την αναβάθμισε διαθέτοντας για πρώτη φορά το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Αυτό το τσίρκολο πρέπει να λήξει, η έμπνευση της  ευσεβούς κας Μιμής Λιάνη Παπανδρέου το σωτήριον έτος 1988  της αερομεταφοράς του φωτός, έχει κλείσει τον αμαρτωλό της κύκλο. Ο σημερινός πρωθυπουργός επωφελούμενος από την επιδημία, μπορεί να ξεπεράσει και σε αυτό το ζήτημα από Αριστερά τους αγύρτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αύγουστος 1968: Ο διεφθαρμένος πατριάρχης Βενέδικτος (συζούσε με την.... Περισσότερα,,,ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html